Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η… δίαιτα της αυτοπεποίθησης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η δίαιτα είναι για πολλούς ο πρώτος συνειρμός με τη λέξη καλοκαίρι. Τα ρούχα ελαττώνονται, οι παραλίες περιμένουν. Μια δίαιτα – έστω και την τελευταία στιγμή – φαίνεται ως το μόνο όπλο στη μάχη με την ανασφάλεια της εικόνας μας.

Πριν όμως πέσουμε με τα μούτρα σε οδηγίες και θερμιδομετρητές, αξίζει να δώσουμε σημασία σε μια άλλη δίαιτα που μπορεί να υπερκαλύψει όλες τις άλλες σε αξία και ικανοποίηση: τη δίαιτα της αυτοπεποίθησης.

Η δίαιτα αυτή δεν δουλεύει με βάση τις θερμίδες, αλλά με βάση τις επιρροές. Ας δούμε λοιπόν τις «τροφές» που θα πρέπει να προσέχουμε:

Εσωτερικός διάλογος: Συχνά τα χειρότερα σχόλια για την εμφάνισή μας είναι τα δικά μας. Δεν θα ήταν πιο υγιεινό να τα αντιστρέψουμε; Αντί για την εμφάνιση, μπορούμε να εστιάσουμε στις δυνατότητες. Τι έχουμε καταφέρει με το σώμα μας; Γιατί του είμαστε ευγνώμονες; Η κοιλίτσα μιας μητέρας είναι και παράσημο. Τα βαριά μπράτσα δείχνουν δύναμη. Αδύνατος δεν σημαίνει υγιής ή κατάλληλος.

Καθρέφτης: Μήπως τον χρησιμοποιούμε για να εντοπίζουμε συνέχεια ελαττώματα; Εστιάζοντας σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος, ξεχνάμε να δούμε τον εαυτό μας σαν ένα ολοκληρωμένο σύνολο, όπως θέλουμε να μας βλέπουν οι άλλοι.

Σχέσεις: Εχουμε γύρω μας ανθρώπους που εκτιμούν και αποδέχονται τον εαυτό τους; Αν όλοι συζητούν για τα κιλά τους, εύκολα κι εμείς υπερθεματίζουμε για το βάρος μας. Μήπως πάλι κάποιοι σχολιάζουν με αγένεια την εμφάνισή μας ή παίζουν με την αυτοεκτίμησή μας για να μας χειριστούν;

Υποβολές: Πόσο μηχανικά εισπράττουμε φωτογραφίες, τίτλους και εκφράσεις που μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα με το σώμα μας; Πόσο ρεαλιστική είναι η εικόνα των διασημοτήτων; Μια κριτική ματιά στην πηγή και στα κίνητρα κάθε μηνύματος επιτρέπει να αξιολογούμε καλύτερα τη σημασία τους.

Οποια δίαιτα και να επιλέξουμε τελικά, ας της δώσουμε θετικό πρόσημο: να την κάνουμε επειδή θέλουμε να νιώσουμε ευεξία και χαρά και όχι επειδή δεν θέλουμε τα κιλά μας.

Η Δέσποινα Δασενάκη είναι life coach, e-mail ddasenaki@hotmail.com

Πηγή : tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 τροφές για να ενισχύσετε την εγκεφαλική σας δύναμη

Γιώργος Newsitamea

Αέρια: Τι σημαίνουν για το έντερο και την υγεία μας

Γιώργος Newsitamea

Καρκίνος: Ποια διατροφή βοηθά τους ασθενείς να τον αντιμετωπίσουν καλύτερα

Efi Nika