Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Διέσωσαν αρκουδάκι που παγιδεύτηκε σε συρματόπλεγμα στην Καστοριά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Από σκύλους καταδιώχθηκε αρκουδάκι στην Καστοριά το οποίο παγιδεύτηκε σε σύρμα. Το διέσωσε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης.

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια που είχε μικρό αρκουδάκι που εγκλωβίστηκε σε αγροικία στην περιοχή της Μεσοποταμίας Καστοριάς έδωσε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης. Το μικρό αρκουδάκι δεν ξεπερνά την ηλικία των επτά μηνών.

Καταδιώχθηκε από αγέλη σκύλων της περιοχής και στην προσπάθειά του να ξεφύγει, εγκλωβίστηκε σε συρματόπλεγμα αγροικίας έξω από το δημοτικό διαμέρισμα της Μεσοποταμίας. Περίοικοι που αντιλήφθηκαν το περιστατικό, ενημέρωσαν αμέσως την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Καστοριάς και αμέσως στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού του ζώου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της ομάδας άμεσης επέμβασης και συνεργάτης του Αρκτούρου στην ακριτική πόλη, Νίκος Παναγιωτόπουλος, το αρκουδάκι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ήταν αρκετά επιθετικό, αλλά αυτό που φοβηθήκαμε περισσότερο, ήταν να μην εμφανιστεί η μητέρα του που βρισκόταν στην περιοχή.

Το ζώο απεγκλωβίστηκε από τα συρματοπλέγματα και χάθηκε τρέχοντας προς την μεριά του δάσους, όπου πιθανολογείται ότι ήταν πριν με την μητέρα του.

Το φαινόμενο της εμφάνισης αρκούδων μετά μικρά τους σε αγροτικές εκτάσεις με καλλιέργειες, δεν είναι σπάνιο, μιας και οι μητέρες με τα μικρά τους μετακινούνται την περίοδο του θέρους σε διάφορες περιοχές προς αναζήτηση τροφής.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το «8ο Θαύμα του κόσμου»: Ο μυστηριώδης ναός του Αγίου Γεωργίου που κανείς δεν ξέρει πως χτίστηκε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Παντρέψου αυτόν που θα σε επιλέγει κάθε μέρα και θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια

Efi Nika

Πήγαν στο χωριό για Πάσχα και πέθανε η κόρη τους: Νεκρή 15 χρόνη, δεν την άκουγαν, μπήκαν στο μπάνιο κι έπαθαν σοκ

Efi Nika