Newsitamea.gr
CELEBRITY ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Δάκρυσε για πρώτη φορά: «Λύγισε» ο Μίλτος Τεντόγλου με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου – Στο υψηλότερο σκαλί του κόσμου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε τον 10ο τίτλο του σε επίπεδο ανδρών και 11ο σε όλες τις κατηγορίες στην καριέρα του.

Λίγες ώρες μετά τον συναρπαστικό τελικό, εμφανίστηκε και πάλι στο κλειστό της Γλασκόβης, προκειμένου να παραλάβει το χρυσό του μετάλλιο.

Χαλαρός ως συνήθως, πήρε το χρυσό με… καθυστέρηση μισής ώρας, καθώς ο Τζαμαϊκανός ΜακΛέοντ, που πήρε το χάλκινο, καθυστέρησε να εμφανιστεί στο στάδιο.

Ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου όπου ο Μίλτος φάνηκε να δακρύζει για πρώτη φορά.

“Ο πρωινός τελικός ήταν πολύ δύσκολος για εμένα”

Αμέσως μετά την απονομή του μεταλλίου, είπε στην κάμερα της ΕΡΤ: “Ήθελα να κάνω μια επίδοση από αυτές που μου αρέσουν, αλλά ο πρωινός τελικός ήταν πολύ δύσκολος για εμένα. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει. Δυσκολεύτηκα πολύ αν και έχω προσπαθήσει τις τελευταίες ημέρες να κοιμάμαι νωρίς, να ξυπνάω νωρίς και πάλι ήταν δύσκολο.

Το σώμα μου δεν δούλευε όπως θα ήθελα, για να κάνω αυτά που ήθελα. Δεν με ενοχλεί, δηλαδή και να έχανα, δεν θα με ενοχλούσε γιατί είναι παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού αλλά εγώ έχω τα μάτια μου στραμμένα πιο πολύ στο ανοιχτό.

Ο κλειστός μου πήγε εντάξει, νιώθω καλά και συνεχίζουμε”.

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής έτυχε αποθεωτικής (για μία ακόμη φορά) υποδοχής στο ξενοδοχείο που διαμένει η ελληνική αποστολή στη Γλασκώβη.

Όλα τα μέλη της αποστολής τον περίμεναν, όπως επίσης και η οικογένειά του, που ταξιδεύει για να είναι κοντά του και να τον στηρίξει.

Μόλις τον αντίκρισαν, άρχισαν να τραγουδούν συνθήματα και έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και να τον φιλήσουν για τη σπουδαία αυτή επιτυχία.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι που είχε και αυτός επίδοση 8,22 μέτρα, ωστόσο ο Τεντόγλου είχε καλύτερο δεύτερο άλμα (8,19 μέτρα έναντι 8,10 μέτρα). Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛάουντ με 8,21 μέτρα, επίδοση που αποτελεί εφετινό ρεκόρ.

Ο Τεντόγλου, ο οποίος στις 18 Μαρτίου θα γιορτάσει τα 26α γενέθλιά του, πήρε με το… καλημέρα προβάδισμα στον τελικό, καθώς “πέταξε” με το πρώτο άλμα του στα 8,22 μέτρα, ωστόσο λίγο αργότερα την ίδια επίδοση σημείωσε στην πρώτη προσπάθειά του και ο Φουρλάνι.

Η δεύτερη προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή ήταν κάτω από τα οκτώ μέτρα (7,94μ.), αλλά καλύτερη από το άλμα του Φουρλάνι που μετρήθηκε στα 7,91 μέτρα, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί επικεφαλής. Η τρίτη προσπάθεια του Τεντόγλου ήταν άκυρη, την ώρα που ο Αμερικανός Τζάριον Λόσον έγινε ο τρίτος άλτης που πέρασε τα οκτώ μέτρα (8,06), ενώ το τρίτο άλμα του Φουρλάνι ήταν ξανά κάτω από τα οκτώ μέτρα (7,86 μέτρα).

Στην τέταρτη προσπάθειά του ο νεαρός Ιταλός σημείωσε επίδοση 8,10 μέτρα και “σκαρφάλωσε” προσωρινά στην πρώτη θέση (σ.σ. καθώς το δεύτερο καλύτερο άλμα του ήταν μεγαλύτερο από αυτό του Τεντόγλου).

Ωστόσο ο αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς απάντησε άμεσα: “πέταξε” στα 8,15 μέτρα και τέθηκε εκ νέου επικεφαλής στην κατάταξη του τελικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είχε μέσα ολόκληρο σκουλήκι, το κόλλησε από ζώο: Της είπαν ότι πεθαίνει, μόλις είδαν αυτό στο συκώτι της έπαθαν σοκ

Efi Nika

Όταν περνά από μπροστά σου ασθενοφόρο, πες από μέσα σου αυτή την προσευχή να γίνει καλά ο άνθρωπος που είναι μέσα

Efi Nika

Αλλάζουν τα πάντα στα κυλικεία των σχολείων: Έρχεται το νέο υγιεινό «μενού», ποιες τροφές θα περιέχει

Efi Nika