Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Χθεσινό φαγητό: 7 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεστάνετε – Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Υπάρχουν ξαναζεσταμένες τροφές που όχι μόνο δεν είναι νόστιμες, αλλά απελευθερώνουν τοξίνες, γι’ αυτό θα ήταν προτιμότερο να τις τρώτε κρύες.

Μπορεί να μην θέλετε ν’ αφήνετε το φαγητό να πηγαίνει χαμένο. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν ορισμένες τροφές που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταίνονται, διότι μπορούν να σας προκαλέσουν προβλήματα υγείας.

Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι μια από τις πιο συνήθεις τροφές που διατηρούμε στο ψυγείο, καθώς διατηρείται καλά και διατηρεί τη γεύση του εφόσον ξαναζεσταθεί. Ωστόσο, το κοτόπουλο θα πρέπει να καταναλώνεται όταν είναι φρεσκομαγειρεμένο ή κρύο.

Αν ξαναζεστάνετε το κοτόπουλο αλλάζει η σύνθεση των πρωτεϊνών του γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πεπτικά προβλήματα. Αν δεν καταναλωθεί αμέσως μετά την προετοιμασία του, μπορεί να ξαναζεσταθεί αλλά μόνο σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Μανιτάρια

Πατάτες

Οι πατάτες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και παρά το γεγονός ότι μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για μερικές μέρες, δεν πρέπει ποτέ να τις ξαναζεσταίνετε. Το ξαναζέσταμα αλλάζει τη γεύση τους, μεταβάλλει τις ιδιότητές τους και μπορεί να τις κάνει ακόμη και τοξικές.

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε με τις πατάτες που έχουν περισσέψει είναι να τις χρησιμοποιήσετε σε πουρέδες και σε κρύες σαλάτες.

Σπανάκι

Παντζάρια

Τα παντζάρια περιέχουν επίσης νιτρικά άλατα, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε επικίνδυνα νιτρώδη άλατα όταν ξαναζεσταίνονται. Αυτή είναι άλλη μια τροφή θα πρέπει να αποφεύγετε να ξαναζεσταίνετε αν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε προβλήματα υγείας. Στην πραγματικότητα, για να απολαύσετε στο μέγιστο τα οφέλη των παντζαριών θα πρέπει να καταναλώνονται σε σαλάτες ή σε smoothies.

Σέλινο

Αβγά

Τα αβγά συνήθως δεν ξαναζεσταίνονται καθώς αλλάζει το άρωμα και η γεύση τους. Αλλά σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το ξαναζέσταμα των αβγών μπορεί να αποβεί επιζήμιο για την υγεία σας, καθώς οι ουσίες που περιέχει μπορεί να γίνουν τοξικές αν εκτεθούν σε υψηλές θερμοκρασίες.

Πώς μπορώ να ξαναζεστάνω με ασφαλή τρόπο το φαγητό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβήτης: Κινδυνεύουν να νοσήσουν όσοι τρώνε πολλά γλυκά; Οι ειδικοί απαντούν

Efi Nika

Σας περίσσεψε 3η μέρα αρνί από την Κυριακή του Πάσχα; 9 πανεύκολες και γρήγορες συνταγές για να μην το πετάξετε – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Θα “κάτσουμε” πολλές μέρες: Όλες οι Αργίες μετά το Πάσχα και το πρώτο καλοκαιρινό τριήμερο…

newsitamea