Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Χρησιμοποιείτε smartphone; Ρίξτε μια ματιά τι κάνει στη σπονδυλική σας στήλη!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

smartphones

Χρησιμοποιείτε smartphone; Ρίξτε μια ματιά τι κάνει στη σπονδυλική σας στήλη!

Είσαι στο Facebook σερφάρεις τώρα; Ή ίσως να κουβεντιάζεις με τους φίλους σας μέσω του τηλεφώνου σου; Αν στη συνέχεια να σταματήσετε για λίγο και να ελέγξετε τον εαυτό σας, μπορεί κοιτάζοντας προς τα κάτω το τηλέφωνό σας η στάση σας σίγουρα να επηρεάζει την σπονδυλική σας στήλη γιατί ρίχνεται 60 κιλά βάρος πάνω της.

Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι ασχολούνται με τα κινητά τους από δύο έως τέσσερις ώρες την ημέρα. Για ορισμένες ακραίες περιπτώσεις, ο μέσος όρος μπορεί να είναι έως 10 ώρες. Και αυτό μπορεί να φέρει τόσο προσωρινή και όσο και μακροχρόνια βλάβη στην σπονδυλική στήλη σας, σύμφωνα με μια μελέτη της Technology International Journal.

Το κεφάλι ενός ενήλικα ζυγίζει 10 με 12 κιλά, και αυτό είναι επίσης το ίδιο βάρος της πίεσης που ασκείται στη σπονδυλική στήλη σας. Όταν κάθεστε ή στέκεστε όρθιοι με μια τέλεια στάση του σώματος (όταν δεν έχετε κλίση προς τα κάτω και προς τα πίσω ). Όταν γέρνετε το κεφάλι σας πολλαπλασιάζετε το βάρος που η σπονδυλική στήλη σας πρέπει να στηρίζει και αυτή η πίεση δεν κάνει καλό.

Σύμφωνα με τη μελέτη, γέρνοντας το κεφάλι σας 15 μοίρες προς τα εμπρός, θα αυξήσετε το στρες κατά 27 κιλά. Η κλίση των 30 μοιρών γίνεται 40 κιλά. Κλίση των 45 μοιρών και γίνεται 49 κιλά και αν προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο και γείρετε το κεφάλι σας 60 μοίρες γίνεται 60 τα κιλά. Η χειρότερη είδηση είναι ότι πολλοί άνθρωποι η κλίση της κεφαλιού τους είναι 60 μοίρες, προκειμένου να επικεντρωθούν στο smartphone τους.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

12 αιτίες που εξηγούν τον πόνο στη γάμπα

newsitamea

Χαμηλά λευκά αιμοσφαίρια: Ποιές είναι οι πιθανές αιτίες, πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Efi Nika

ΕΟΦ: Προσοχή σε παράνομο σκεύασμα για τους πόνους στις αρθρώσεις που διακινείται στο διαδίκτυο

newsitamea