Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Χελώνες και φώκιες παθαίνουν ασφυξία από τις πλαστικές σακούλες και οι εικόνες τους είναι γροθιά στο στομάχι!!!-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μια νέα εκστρατεία δημοσίευσε εικόνες φτιαγμένες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, που δείχνουν θαλάσσια ζώα να πνίγονται από πλαστικές σακούλες που τυλίχτηκαν γύρω από τα κεφάλια τους.

Η Sea Shepherd, μια μη κυβερνητική οργάνωση για την προστασία της άγριας ζωής, δημοσίευσε εικόνες μιας χελώνας που πεθαίνει από ασφυξία για τη νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την πλαστική ρύπανση των ωκεανών του πλανήτη.

 

Από τότε, έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το αν η εκστρατεία μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και αν θα μπορούσε να αποευαισθητοποιήσει το κοινό λόγω της χρησιμοποίησης ψεύτικων εικόνων και όχι του πραγματικού πόνου της θαλάσσιας ζωής.

Ο κ. Brendan Godley, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Exeter, σχολίασε: “Είναι ενδιαφέρον να μάθουμε πως οι άνθρωποι αντιδρούν με εικόνες που δημιουργήθηκαν ψηφιακά.”

 

Ο Timur Jack-Kadıoğlu, διδακτορικός φοιτητής και ερευνητής στο ίδιο πανεπιστήμιο, απάντησε: “Μήπως οι άνθρωποι θα απευαισθητοποιηθούν σε εικόνες πλαστικών απορριμμάτων όπως συμβαίνει με τις σοκαριστικές εκστρατείες που γίνονται για ανθρωπιστική βοήθεια;”

Οι διαφημίσεις 3D, οι οποίες θα εμφανίζονται σε αφίσες και σε κοινωνικά μέσα, φέρουν τη λεζάντα “Το πλαστικό που χρησιμοποιείτε βασανίζει τους ωκεανούς για μια ζωή”.

 

Οι διαφημίσεις αυτές χρησιμεύουν ως μια υπενθύμιση ότι τα πλάσματα σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν από υλικά που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι.

Οι εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν δεν είναι πραγματικές και σχεδιάστηκαν από την οργάνωση για να προκαλέσουν αντιδράσεις.

Οι “σκληρές” εικόνες όπως αυτές έχουν γίνει ολοένα και πιο συνηθισμένες, όπως οι εικόνες νεκρών πτηνών με τα στομάχια τους γεμάτα σκουπίδια.

 

Περίπου 700 είδη θαλάσσιων ζώων έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από το πλαστικό.

Τα πλαστικά από αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή μας ζωή απορρίπτονται στους ωκεανούς χωρίς ιδιαίτερη προσοχή.

“Δυστυχώς, μια μικρή και ανυποψίαστη δράση στην καθημερινή μας ζωή μπορεί να προκαλέσει τεράστια ζημιά στη φύση, χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε,” δήλωσε η Guiga Giacomo από την Tribal Worldwide São Paulo που συνεργάστηκε με την εν λόγω εκστρατεία.

Heartbreaking images show a bloodied seal with plastic netting wrapped so tightly around its neck, it has cut through its skin. The wounded female was found on the Norfolk coast by a local photographer hoping to capture photos of the animals for an annual calendar in January

“Στόχος μας είναι να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα, ενημερώνοντας τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ανθρώπων, δείχνοντας ότι με μικρά και εύκολα βήματα μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες σκηνές όπως αυτές δεν θα συμβούν ξανά στο μέλλον.”

Η οργάνωση Sea Shepherd πραγματοποιεί καθαρισμούς σε παραλίες σε όλο τον κόσμο και συνεργάζεται με επιστήμονες για να μελετήσει τις επιπτώσεις των μικροπλαστικών σε θαλάσσια είδη.

 

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η οργάνωση βρήκε νεκρό ένα θαλάσσιο ζώο που βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο, αφού από το είδος του υπάρχουν μόλις 10 στον κόσμο.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το 2050 θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά στους ωκεανούς από όσα τα ψάρια στη θάλασσα, δήλωσε ο ιδρυτής του Sea Shepherd, κος Paul Watson.

“Το Sea Shepherd δεσμεύεται να αποτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο – γιατί αν πεθάνουν οι ωκεανοί, πεθαίνουμε κι εμείς οι άνθρωποι.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παντρέψου αυτόν που θα σε επιλέγει κάθε μέρα και θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια

Efi Nika

Πήγαν στο χωριό για Πάσχα και πέθανε η κόρη τους: Νεκρή 15 χρόνη, δεν την άκουγαν, μπήκαν στο μπάνιο κι έπαθαν σοκ

Efi Nika

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση: Θρήνος για τον 43χρονο Νίκο ανήμερα Μ.Πέμπτη, έτσι τον βρήκαν μετά από 15 μέρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika