Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Χαμογελά η 21χρονη Έμμα από ψηλά: Επιτέλους, η Δικαιοσύνη «μίλησε» για τον οδηγό – Συγκλονίζουν οι γονείς της – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Για δικαίωση της Έμμας έκανε λόγο η μητέρα της σχολιάζοντας την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης που καταδίκασε σε συνολική ποινή καθείρξεως 16,5 ετών τον 27χρονο οδηγό.

O οποίος παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου 2022, στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης.

«Η Δικαιοσύνη έκανε αυτό που έπρεπε» τόνισε σε δηλώσεις της η μητέρα, ενώ ανέφερε ότι η απόφαση του δικαστηρίου συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ημέρα της κηδείας της κόρης της.

Σχολιάζοντας την απολογία του 27χρονου είπε πως ήταν ένα ψέμα. «Σε λίγο θα μας ζητήσει να του φτιάξουμε το αμάξι που του χαλάσαμε, να μας στείλει τον λογαριασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, δε, ότι με την ολοκλήρωση της δίκης «έκλεισε ένα δύσκολο κομμάτι» και αφού ηρεμήσει θα το συνειδητοποιήσει.

«Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω»

Από την πλευρά του, ο πατέρας της αδικοχαμένης νεαρής φοιτήτριας υπογράμμισε ότι «η απόφαση δεν φέρνει πίσω το παιδί μας», ενώ στάθηκε στο μήνυμα που στέλνει με την ετυμηγορία του το δικαστήριο «σε όσους κυκλοφορούν εκεί έξω και νομίζουν ότι ο δρόμος είναι πίστα».

«Το δικαστήριο έκρινε, αποφάσισε και τιμώρησε τον δολοφόνο του παιδιού μας» είπε, κρατώντας στα χέρια του τα κεράκια που είχε αγοράσει λίγη ώρα πριν τη φονική παράσυρση η 21χρονη θέλοντας να κάνει έκπληξη στην φίλη της, που εκείνη την ημέρα είχε τα γενέθλιά της.

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά

Ο 21χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για όλες τις πράξεις και χωρίς ελαφρυντικό, για το τροχαίο δυστύχημα στην Καμάρα Θεσσαλονίκης που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 χρόνων και 6 μηνών (επίσης ομόφωνα).

Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον έκριναν ένοχο για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια, ενώ απέρριψαν το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς που αιτήθηκε, μέσω του συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος.

Την ενοχή του για το σύνολο των παραπάνω πράξεων με απόρριψη ελαφρυντικού είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της Έδρας.

Σύμφωνα με την απόφαση, η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής, με συνέπεια ο 27χρονος καταδικασθείς να επιστρέψει στις φυλακές.

Μετά το άκουσμα της απόφασης, οι χαροκαμένοι γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας λύγισαν, ξέσπασαν και έκαναν λόγο για δικαίωση, παρότι αυτό δεν φέρνει πίσω το παιδί τους.

Τόνισαν μάλιστα, ότι η δικαστική απόφαση έρχεται στην «επέτειο» της κηδείας της Έμμας, ακριβώς ένα χρόνο μετά…

 

«Η απόφαση σίγουρα δεν φέρνει πίσω το παιδί μας και θεωρούμε ότι έκρινε, αποφάσισε και τιμώρησε το δολοφόνο του παιδιού μας και στέλνει ταυτόχρονα ένα μήνυμα σε όλους τους υπόλοιπους που κυκλοφορούν εκεί έξω και νομίζουν ότι ο δρόμος είναι πίστα.

Πιστεύω ότι είναι σημαδιακό το ότι σήμερα κλείνουμε ακριβώς ένα χρόνο από την ημέρα που θάψαμε το παιδί μας».

Η μητέρα της Έμμας με σπασμένη φωνή έκανε λόγο για δικαίωση του παιδιού της και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε μια υπόθεση που δεν είχε το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτή του νεαρού Αδαμάντιου Μαντή, ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο-ρουκέτα στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στις 3 Νοεμβρίου 2019.

Ποια ήταν η ποινή στον οδηγό που θέρισε τον 21χρονο; 30 μήνες με αναστολή και χωρίς καν να του πάρουν το δίπλωμα…

«Είναι η επέτειος της κηδείας της Εμμανουέλας και σήμερα ήρθε και η απόφαση της καταδίκης του ανθρώπου που τη σκότωσε. Η Εμμανουέλα δικαιώθηκε σήμερα. Μαζί με την Εμμανουέλα δικαιώθηκε και ο Αδαμάντιος.

Πριν 15 μέρες η υπόθεσή του εκδικάστηκε και ο δικός του δολοφόνος πήρε 30 μήνες με αναστολή. Παρόλα αυτά όμως, χάρη στη μητέρα του την Κατερίνα την Τζιάλλα και θέλω να την ευχαριστήσω δημόσια, σήμερα ο δικός μας δολοφόνος έφαγε 16,5 χρόνια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ό,τι κι αν γίνει, θα είμαι πάντα εδώ»: Το μήνυμα ενός μπαμπά προς τα παιδιά του

Efi Nika

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση: Θρήνος για τον 43χρονο Νίκο ανήμερα Μ.Πέμπτη, έτσι τον βρήκαν μετά από 15 μέρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Συμβουλές για την αποφυγή σοβαρών ατυχημάτων από βεγγαλικά και κροτίδες

newsitamea