Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αυτή είναι η χειρότερη ώρα να πίνετε καφέ το πρωί – Οδοντίατρος αποκαλύπτει 4 λόγους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά οι ηλικιωμένοι και οι γονείς, δεν μπορούν να κάνουν πολλά το πρωί, πριν πιούν εκείνη την πρώτα γουλιά καφέ.

Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι η πρώτη -και απαραίτητη για πολλούς- απόλαυση της ημέρας θα πρέπει πιθανώς να περιμένει, μέχρι το βούρτσισμα των δοντιών. Σύμφωνα με τον Δρ. Daz Singh, επικεφαλής οδοντίατρο και κλινικό διευθυντή για το Ollie and Darsh Liverpool, το να πίνουμε καφέ πριν βουρτσίσουμε τα δόντια μας μπορεί να προκαλέσει πλήθος οδοντικών προβλημάτων.

Γιατί δεν πρέπει να πίνετε καφέ πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας

  1. Μπορεί να προκαλέσει λεκέδες στα δόντια
  2. Μπορεί αν καταστρέψει το σμάλτο των δοντιών
  3. Μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη βακτηρίων στο στόμα
  4. Μπορεί να προκαλέσει κακή αναπνοή

1. Θα μπορούσε να προκαλέσει λεκέδες στα δόντια

Σύμφωνα με τον Δρ. Singh, εάν καταναλώνετε καφέ πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας, μπορεί να συμβάλει στον χρωματισμό των δοντιών καθώς η χρωστική από τον καφέ διεισδύει στη δομή του σμάλτου και προκαλεί λεκέδες με την πάροδο του χρόνου.

2. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή του σμάλτου των δοντιών σας

«Η κατανάλωση καφέ πριν το πρωινό βούρτσισμα των δοντιών μπορεί να συμβάλει στην όξινη διάβρωση των δοντιών, μια διαδικασία που επηρεάζεται από την όξινη φύση του καφέ και τη βακτηριακή δραστηριότητα στη στοματική κοιλότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο καφές, ως ένα όξινο ρόφημα με χαμηλό pH, εισάγει οξέα όπως τα χλωρογενικά οξέα στο στοματικό περιβάλλον», λέει ο Δρ. Singh.

Πρόσθεσε ότι το πιο μαλακό σμάλτο, σε συνδυασμό με τη λειαντική δράση του βουρτσίσματος των δοντιών, αυξάνει την ευαισθησία σε διαβρωτικές διεργασίες. Αυτή η διαδικασία θέτει σε κίνδυνο τη δομική ακεραιότητα του σμάλτου και οδηγεί την επιφάνεια του δοντιού να είναι πιο επιρρεπής σε φθορά και φθορά.

«Η τακτική έκθεση στον καφέ, ειδικά πριν από τις πρωινές πρακτικές στοματικής υγιεινής, αυξάνει τον κίνδυνο διάβρωσης του σμάλτου, τονίζοντας τη σημασία του έγκαιρου βουρτσίσματος των δοντιών και τη διατήρηση της στοματικής υγείας για τον μετριασμό αυτών των επιβλαβών επιπτώσεων», προειδοποιεί ο ειδικός.

3. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάπτυξη βακτηρίων στο στόμα

Ο Δρ. Singh προειδοποίησε επίσης ότι η κατανάλωση καφέ πριν από το βούρτσισμα των δοντιών το πρωί μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη βακτηρίων στο στόμα χάρη στο περιβάλλον που δημιουργείται από τα βακτήρια που υπάρχουν ήδη στο στόμα σε συνδυασμό με τα θρεπτικά συστατικά του καφέ.

«Η πλούσια διατροφική σύνθεση του καφέ, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων και των πρωτεϊνών, χρησιμεύει ως υπόστρωμα για το μεταβολισμό των βακτηρίων, προάγοντας το σχηματισμό βιοφίλμ και οδοντικής πλάκας», εξηγεί.

giatros-in.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζουν τα πάντα στα κυλικεία των σχολείων: Έρχεται το νέο υγιεινό «μενού», ποιες τροφές θα περιέχει

Efi Nika

Νέας γενιάς τεχνητό γλυκαντικό σε γλυκά, αναψυκτικά βλάπτει το έντερο, λένε οι ειδικοί

Efi Nika

Τα πασχαλινά κουλουράκια της τεμπέλας: Χωρίς ζύμωμα, με μόνο 3 υλικά και έτοιμα σε 20 λεπτάκια

Efi Nika