Newsitamea.gr
NEWS FEED ΥΓΕΙΑ

Απώλεια μαλλιών: Φυσικοί τρόποι για να τη σταματήσετε-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η τριχόπτωση είναι κοινό πρόβλημα που αφορά άνδρα και γυναίκες.

Συχνά καταφεύγουμε σε διάφορα προϊόντα αντιμετώπισης της απώλειας των τριχών, συνήθως σαμπουάν, τις περισσότερες φορές όμως δεν βλέπουμε κάποια βελτίωση.

Χρησιμοποιώντας κάποια φυσικά υλικά, όπως τα φύλλα του φυτού γκουάβα, μπορείτε να ενισχύσετε τα μαλλιά σας και να προλάβετε την τριχόπτωση.

Δείτε αναλυτικά τις πληροφορίες στο βίντεο που ακολουθεί:

Η τριχόπτωση είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε άτομα ανεξαρτήτως φύλου, με συχνότερη την εμφάνιση του στους άντρες. Πότε όμως είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε το δερματολόγο;

Η φυσιολογική απώλεια μαλλιών ανέρχεται στις 50-80 τρίχες την ημέρα. Ο αριθμός αυτός διαφέρει ανάλογα με το μήκος των μαλλιών, έχοντας τη δυνατότητα να φτάσει ακόμη και στις 125 τρίχες ημερησίως,

Κάθε τρίχα αναπτύσσεται ξεχωριστά από τις υπόλοιπες και ο κύκλος ζωής της αποτελείται από 3 φάσεις, την αναγενή, την καταγενή και την τελογενή. Κατά μέσο οι 3 αυτές φάσεις διαρκούν 2 έως 7 χρόνια. Στην τελευταία φάση, η τρίχα σταματάει να αναπτύσσεται και μετά το πέρας περίπου 3 μηνών πέφτει, κατά τη διάρκεια του λουσίματος ή του χτενίσματος.

Αν παρατηρήσετε πως η ποσότητα τριχών που χάνετε είναι μεγαλύτερη από τη συνήθη, τότε θα πρέπει να ελέγξετε ποιος είναι ο παράγοντας που οδηγεί στην πρόωρη τελογένεσή τους.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στους ανθρώπους, θα βρίσκω πάντα το καλό. Έτσι, επειδή θέλω

Efi Nika

Ποια είναι τα 6 σημάδια που οδηγούν στο νευρικό κλονισμό;

Efi Nika

Παιδικά εμβόλια χωρίς πόνο; Έρχονται τα ειδικά, ανώδυνα έμπλαστρα

newsitamea