Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Αποκάλυψη “βόμβα” καθηγητή Θωμαΐδη: Αύξηση έως και 200% του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής-BINTEO

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Την ανησυχία του για την “έκρηξη” του κορονοϊού στα λύματα της Αττικής εξέφρασε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης.

Ανατριχιαστική είναι η εκτίμηση που έκανε ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και κυρίως στην Αττική.

Μιλώντας στο Mega και την εκπομπή “Live News” προέβλεψε ότι η αύξηση που αναμένεται αυτή την εβδομάδα στο ιικό φορτίο του κορονοϊού που ανιχνεύεται στα λύματα της Αττικής μπορεί να είναι έως και 200%.

Μάλιστα διευκρίνισε ότι πρόκειται για απότομη αύξηση, μεγαλύτερη και από εκείνη του Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο η χώρα χτυπήθηκε αλύπητα από την πανδημία, τόσο σε επίπεδο κρουσμάτων, όσο και σε αριθμό νεκρών και διασωληνωμένων.

“Από το Σάββατο έως σήμερα έχουμε μεγάλο ιικό φορτίο στα λύματα, μεγαλύτερο από τον Νοέμβριο ακόμα και στην κορύφη της πανδημίας. Είναι εξαιρετική ανησυχητική η διασπορά στην Αττική κι αυτό θα μεταφραστεί σε αυξημένα κρούσματα” είπε χαρακτηριστικά.

“Είναι μεγαλύτερη του 50% η αύξηση. Μπορεί να φτάσει το 200% αυτή την εβδομάδα. Το λέγαμε, αν υπάρξει απότομη αύξηση, σημαίνει ότι υπάρχει εκτεταμένη διασπορά. Διευκρινίζω μονίμως ότι εμείς βλέπουμε το συνολικό ιικό φορτίο. Βλέπουμε διασπορά της πανδημίας, δεν θέλαμε να δούμε αυτή την απότομη αύξηση” πρόσθεσε.

“Η απότομη αύξηση του Οκτωβρίου, έφερε το κύμα του Νοεμβρίου. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, υπάρχει εκτεταμένη οικονομική δραστηριότητα, μετακινήσεις στα ΜΜΜ” υπογράμμισε.

Όλο και πιο κοντά τα νέα μέτρα

Την ίδια ώρα, τα κρούσματα κινούνται και πάλι ανοδικά καθώς σήμερα εκτιμάται ότι θα είναι η τρίτη συνεχόμενη μέρα με τετραψήφιο αριθμό μολύνσεων. Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό και με τη μετάλλαξη του ιού που τον κάνει πιο μεταδοτικό καθιστά σχεδόν μονόδρομο τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων.

Όλα θα κριθούν στην αυριανή εισήγηση που θα κάνουν οι λοιμωξιολόγοι στην κυβέρνηση η οποία και θα πάρει τις τελκές αποφάσεις. Η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Αχαΐα βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της νέας δυσμενούς εξέλιξης της πανδημίας, με την κυβέρνηση να απευθύνει έκκληση στους πολίτες -σε όλους τους τόνους- να τηρούν με προσοχή τα μέτρα ώστε να μην αναγκαστεί η χώρα να οδηγηθεί σε ένα τρίτο lockdown.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδιανόητο περιστατικό: 15χρονος στα Χανιά έδειρε 2 φορές την γιαγιά του επειδή δεν του έδινε χρήματα

Efi Nika

Κοpιτσάκι εκ γενετής κουφό βρήκε την ακοή του χάρη σε επαναστατική θεραπεία – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Σοκάρει η εικόνα της Ρένας Κουβελιώτη μετά την επίθεση: Βγήκε με κολάρο στο δελτίο ειδήσεων, «Έχω αιμάτωμα στον αυχένα» – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika