Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Απόφαση μου ήταν να πίνω χυμό από παντζάρι και αυτό ήταν το αποτέλεσμα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το παντζάρι είναι το αγαπημένο μου λαχανικό και το χρησιμοποιώ πολύ συχνά στις σαλάτες. Όμως δεν γνώριζα πόσο απολαυστικό και θρεπτικό μπορεί να είναι όταν προστίθεται ωμό σε ένα smoothie.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να πίνω χυμό από παντζάρι για ένα μήνα και αυτό ήταν το αποτέλεσμα.

Καταρχάς την πρώτη φορά που ήπια το συγκεκριμένο ρόφημα διαπίστωσα ότι είναι αρκετά δροσιστικό και γευστικό. Κατάλαβα ότι θα μπορούσα πολύ εύκολα να το εντάξω στην καθημερινότητά μου και να ξεφύγω από τα συνηθισμένα ροφήματα όπως το νερό με λεμόνι, το τσάι.

Το πρώτο που παρατήρησα ήταν η βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος. Οι στομαχικές διαταραχές που με ταλαιπωρούσαν κατά καιρούς μειώθηκαν αρκετά και ένιωθα ότι ξεφούσκωσα.

Βελτιώθηκε η αντοχή μου στην άσκηση. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί αθλητές πίνουν αυτό το σκουρόχρωμο χυμό πριν αγωνιστούν, επειδή βελτιώνει την περιεκτικότητα των πνευμόνων. Μια μελέτη του 2012 διαπίστωσε ότι η κατανάλωση του χυμού, παρέχει ώθηση στη φυσική αντοχή, ενώ οι συμμετέχοντες σε μια δοκιμασία ποδηλασίας 10χλμ που διεξήχθη την ίδια χρονιά, είχαν καλύτερα αποτελέσματα αφού έπιναν δύο φλιτζάνια χυμό παντζαριού καθημερινά.

Αυτή είναι η άσκηση που βελτιώνει την υγεία της καρδιάς
Καταπολεμήθηκε η δυσκοιλιότητά μου. Ένας τρόπος να καταπολεμήσουμε τη δυσκοιλιότητα είναι να καταναλώνουμε τροφές με πολλές φυτικές ίνες, όπως τα παντζάρια. Επιπλέον, η βεταΐνη φαίνεται πως βοηθάει ακόμα περισσότερο στην διαδικασία της πέψης.

Και κάτι τελευταίο παρατήρησα ήταν ότι βελτιώθηκε το τριχωτό της κεφαλής. Ο χυμός του παντζαριού περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο και βιταμίνη Β και C. Όλες αυτές οι θρεπτικές ουσίες επιτρέπουν την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής η οποία προάγει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Εκτός όμως από όλα αυτά τα θετικά που παρατήρησα όσο έπινα τον συγκεκριμένο χυμό, υπάρχουν και άλλα ευεργετικά οφέλη τα οποία δεν είναι τόσο εμφανή, όπως είναι η μείωση της χοληστερόλης και την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού.

Τέλος το παντζάρι περιέχει μεγάλη ποσότητα σε κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, θείο, ιώδιο, σίδηρο, χαλκό, αλλά και ίχνη από σπάνια μέταλλα, όπως ρουμπίνιο και κάσιο. Παράλληλα, περιέχει βιταμίνες Β1 και Β2 και φυσικά υδατάνθρακες, ίνες, αλλά και πρωτεΐνες. Ως εκ τούτου, τα παντζάρια μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό απέναντι σε αρκετές ασθένειες και συμβάλλουν στην αποφυγή φαρμακευτικής αγωγής.

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Efi Nika

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Efi Nika