Home » Από την σήμερα ο ανάπηρος βιολόγος ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ θα βρεθεί στους πέντε δρόμους/έκκληση στην κυβέρνηση για λύση
AMEA news

Από την σήμερα ο ανάπηρος βιολόγος ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ θα βρεθεί στους πέντε δρόμους/έκκληση στην κυβέρνηση για λύση

amea

Από την σήμερα ο ανάπηρος βιολόγος ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ θα βρεθεί στους πέντε δρόμους/έκκληση στην κυβέρνηση για λύση

Στο πρόσωπο του θα αναγνωρίσετε σίγουρα κάποιον δικό σας από τούς τόσους ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ που υπάρχουν μέσα στα σπίτια σας,στα διπλανά από τα δικά σας διαμερίσματα,στους δρόμους,στα νοσοκομεία,στα άσυλα,στις φυλακές. Τον λένε Ορέστη Δημήτρη Παπαδόπουλο,62 χρονών,βιολόγος και είναι ένας από ΕΜΑΣ,ένας «άλλος» μέσα στους «άλλους»,μία ακόμη φωτογραφία σαν εκείνη τού δικού σας ασθενή πού αδυνατούν τα χέρια αλλά τα μάτια τυλίγονται πάνω σου για μια αγκαλιά στην ελπίδα,στην ανακούφιση,στην αλληλεγγύη. Κάνουμε λοιπόν κι εμείς μια ακόμη ΕΚΚΛΗΣΗ σαν τόσες ίδιες και παρόμοιες ,αυτή την φορά για τον δικό μας τον Ορέστη .
Χωρίς να αγνοούμε,να ξεχνάμε και να αδιαφορούμε για τούς υπόλοιπους τής εποχής τού Πόνου πού βρίσκονται στην ίδια θέση ,χτυπημένοι από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση,αποτελέσματα ενός συστήματος πού έχει πετάξει την ανθρώπινη ύπαρξη κάτω από τούς δείκτες τής «ανάπτυξης» ,τής κατανάλωσης,των τραπεζών,των χρηματιστηρίων,των αποφάσεων τού Εurogroup και τού ΔΝΤ.
Παλιός,αγνός ,έντιμος και μη…»επώνυμος» αγωνιστής ο Ορέστης μας,παλιό στέλεχος τού (πάλαι ποτέ…)ΠΑΚ ,κατέρρευσε με βαρύ εγκεφαλικό το περασμένο καλοκαίρι, χτυπημένος από την ανεργία,την απόγνωση αλλά και την ματαίωση των προσδοκιών του για μια καλύτερη και σοσιαλιστική κοινωνία .
Απ τον Ιούλη τού 2014 βρίσκεται καθηλωμένος με 81% αναπηρία σε κέντρο αποκατάστασης στους Αγ. Αναργύρους.Από την Δευτέρα 2/3/2015 ο Ορέστης όμως δεν θα είναι πλέον εκεί ,αλλά στους πέντε δρόμους.Το κέντρο αποκατάστασης αρνείται να συνεχίσει να τον δέχεται, δεν τού δίνει άλλη παράταση , στην λίστα αναμονής υπάρχουν πολλοί που περιμένουν ένα κρεβάτι.
Ένα κρεβάτι σε αυτή την «ωραία ατμόσφαιρα δικαίου» το διεκδικούν δεκάδες ασθενείς….
Ο Ορέστης πού θα πάει τώρα υπουργέ υγείας κ.Κουρουμπλή ,πρόεδρε τής δημοκρατίας κΠαυλόπουλε,πρωθυπουργέ κΤσίπρα?
Δεν έχει εξασφαλίσει δικαίωμα σύνταξης(τού λείπουν τουλάχιστον 300 ένσημα)και ένα επίδομα πρόνοιας(περίπου 300 ευρώ «φιλανθρωπίας») πού δικαιούται δεν έχει ακόμα εκδοθεί.
Τα όποια κέντρα ,στέγες και ιδρύματα που φιλοξενούν (με το αζημίωτο)αντίστοιχες περιπτώσεις αναξιοπαθούντων και μή αυτοεξυπηρετούμενων συνανθρώπων μας,ξεκινούν τον μηνιάτικο «τιμοκατάλογο» από τα 700 ευρώ.
Και χρήματα κΚουρουμπλή,όπως ξέρεις,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και αρκετοί από τούς συμπαραστάτες του,το οικογενειακό του περιβάλλον,η νεαρή κόρη του επίσης, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ !
Υπουργέ κΚουρουμπλή γνωρίζοντας τίς ευαισθησίες σου και επειδή ο Ορέστης μας δεν είναι μόνο δικός μας συνάνθρωπος αλλά και ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ και ΟΛΩΝ ΜΑΣ καί όλοι ΕΙΜΑΣΤΕ υπεύθυνοι ο ένας για τον άλλο αν θέλουμε ακόμη να λεγόμαστε κοινότητα ανθρώπων,
Σε καλούμε να ενώσεις τις δυνάμεις σου με τις δικές μας,να βρεθεί διέξοδος που θα αποτρέψει την έξωση τού Ορέστη Δημήτρη Παπαδόπουλου στο άγνωστο «με βάρκα» την απελπισία και την εκ των πραγμάτων επιδείνωση τής υγείας του!
Οι αγώνες τού( ανάπηρου πλέον) Ορέστη δεν πρέπει τώρα στην «μαύρη αρρώστια»( πού λέει και το τραγούδι τού Ρασούλη)να απαντηθούν με «ανάξια πλερωμή»,με μια κλωτσιά στο περιθώριο και στον αποκλεισμό!
Είναι ντροπή για όλους μας,είναι περιφρόνηση και απαξίωση τής κοινωνίας των πολιτών,τής αριστερής επιλογής πού έκανε στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία για το τέλος τής αναλγησίας και τού αυταρχισμού τής εξουσίας!
Απαιτούμε να βρεθεί εναλλακτική λύση,να παραχωρηθεί ένας χώρος όπου ο Ορέστης έστω προσωρινά θα στεγασθεί, μέχρι το συγγενικό και φιλικό του περιβάλλον καταφέρει να δώσει μια μακροπρόθεσμη και σταθερότερη λύση που ήδη αναζητεί εδώ και καιρό για τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και φροντίδας του!Στον λογαριασμό IBAN : GR12 0171 0460 0060 4612 7402 576
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ,BIC(SWIFT)PIRBGRAA
συμβάλλει όποιος και όποια έχει τήν δυνατότητα, για τις ανάγκες που έχουμε για να κρατήσουμε τον Ορέστη στο επίπεδο μιας αξιοπρεπούς ζωής. Κύκλος φίλων και συντρόφων τού Ορέστη για την διάχυση τής Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης
erozer2000@yahoo.gr ,nikolait22@hotmail.com
Δελτίο τύπου για τον ανάπηρο Ορέστη Παπαδόπουλο που διεκδικεί από την κυβέρνηση μια καλύτερη μέρα όσο αφορά έναν χώρο διαμονής και επίδομα πρόνοιας
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ(ΕΚΑ)
Εμείς οι φίλοι και σύντροφοι τού ανάπηρου 62χρονου βιολόγου  Ορέστη Παπαδόπουλου που έχουμε κινητοποιηθεί απευθυνόμενοι στην αριστερή κυβέρνηση για την εξεύρεση λύσης βασιζόμενης στην  Αλληλεγγύη , ώστε ο συνάνθρωπος μας από την Δευτέρα 2 Μάρτη  (μέρα πού μετά από 7 μήνες νοσηλείας το μοναδικό δημόσιο  κέντρο Aαποκατάστασης-EKA στο Ήλιον που τον φιλοξένησε αδυνατεί πλέον χρονικά  να παρατείνει την εκεί παραμονή του, λόγω τής ανάγκης νοσηλείας κι άλλων ασθενών ),να στεγασθεί  έστω προσωρινά   σε ένα  κατάλληλο χώρο  μέχρι τήν έκδοση τουλάχιστον τού επιδόματος αναπηρίας του πού αναμένουμε,
Θέλουμε  να ανακοινώσουμε δημόσια  προς όλα τά ΜΜΕ και για την αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων και παρερμηνειών σχετικά με τήν ανακοινωσή μας που είδε το φως τής δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες ,
www.palo.gr πώς  ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΎΝΗ δεν αποδίδουμε στην διοίκηση τού Κέντρου  Αποκατάστασης  και συνολικά στο προσωπικό του!
Αντίθετα μάλιστα,τούς ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ θερμά για την ευαισθησία τους,για  ότι έκαναν έως τώρα για τον Ορέστη και για ότι συνεχίζουν να κάνουν μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τής οικονομικής κρίσης ,για όλους τούς ασθενείς συνολικά!
Η πρόταση σέ σημείο τού  κειμένου μας   «Ενα κρεβάτι σε αυτή την ωραία ατμόσφαιρα δικαίου το διεκδικούν δεκάδες ασθενείς» , κάνει κριτική και καταγγέλει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ   τίς «υποδομές» ενός άδικου  και σκληρού συστήματος  ανισότητας πού κατέληξε ένα κρεβάτι σε ένα και μοναδικό  δημόσιο κέντρο αποκατάστασης να το διεκδικούν  (και φυσιολογικά) πολλοί συνανθρωποί μας ,ΚΑΙ ΟΧΙ βέβαια  τούς εργαζόμενους τού ΕΚΑ  πού έκαναν τά μέγιστα για τον Ορέστη!
Εννοούμε στην εκκλησή μας για τον Ορέστη  πώς οι αντιδράσεις μας δεν στοχεύουν τό  Κέντρο Αποκατάστασης(που τά μέλη του κάνουν  ότι μπορούν  και το πιθανότερο σε αρκετές περιπτώσεις να ξεπερνούν  και τον εαυτό τους)αλλα  τόν Κρατικό μηχανισμό  που θά πρέπει στό εξής  να βελτιώσει και να αναβαθμίσει  τόν τομέα τής  Δημόσιας Υγείας δημιουργώντας κι άλλες παρόμοιες μονάδες φροντίδας ανάλογων έκτακτων περιστατικών,για να μήν έχουμε παρόμοιες δυσάρεστες και αδιέξοδες καταστάσεις. Καί εμείς όλοι που υπογράφουμε αυτή την κίνηση αλληλεγγύης  πιστεύουμε  πώς τό Κέντρο Αποκατάστασης στό Ιλιον  θά ήθελε  να συνεχίσει να φροντίζει τόν κάθε Ορέστη, αλλά κάτω από τήν ασφυκτική πίεση τών συνθηκών πού έχουν διαμορφωθεί τά τελευταία χρόνια στήν χώρα μας, δέν μπορεί-και είναι λογικό- να τό κάνει αυτό πράξη!
Τελειώνοντας αυτή μας τήν διευκρίνηση και αναφορά μας  για το Κέντρο Αποκατάστασης,εννοείται πώς ο Ορέστης Παπαδόπουλος  πρέπει νά φύγει από εκεί (πάντα με βάση την  πραγματικότητα τού ελλείμματος  εθνικού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης που ταλαιπωρεί χιλιάδες ασθενείς)γιατί προφανώς  υπάρχουν και άλλοι πού έχουν ανάγκη για περίθαλψη και θεραπεία!Αλλωστε  η συγκρουσή μας δεν είναι μέ το προσωπικό τού ΕΚΑ  ή τούς ασθενείς(τούς συνανθρώπους μας με λίγα λόγια) που περιμένουν υπομονετικά στήν σειρά για ίαση,αλλά μέ ένα σύστημα που «διαχειρίζεται» τήν ζωή και τήν υγεία τών πολιτών  με τον χειρότερο τρόπο,με ένα βάρβαρο  σύστημα που τοποθετεί  δυστυχώς τούς ανθρώπους ακόμη σέ   «λίστες» αναμονής!
Οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα αυτή, έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα θα πρέπει να απευθυνθείτε στο ιατρό.

Αρχείο