Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Απεργούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 στο υπουργείο Υγείας

Σε 24ωρη απεργία προχωρεί σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση του χρόνου εργασίας των γιατρών στο ΕΣΥ. Μετά τη χθεσινή στάση εργασίας, κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, οι γιατροί κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 στο υπουργείο Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για «νομοσχέδιο έκτρωμα» που ανατρέπει τον σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών «και σμπαραλιάζει κάθε κανονικότητα στο ωράριο».

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία «καταγγέλλει τις πρωτοφανείς πραξικοπηματικές διαδικασίες που επιλέγει η κυβέρνηση για να προωθήσει ‘fast track’ το απαράδεκτο, καταστροφικό νομοσχέδιο για τον ‘χρόνο εργασίας’ των νοσοκομειακών γιατρών». Όπως τονίζει, η κοινοβουλευτική διαδικασία που επιλέγεται δεν είναι απλά «επείγοντος» αλλά «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» με προφανή στόχο να αιφνιδιάσει και να αποσοβήσει αντιδράσεις. Χαρακτηριστικά, δύσκολα μπορεί να βρει κανείς κάποιο παρόμοιο προηγούμενο όπου δεν μεσολαβεί ούτε καν 24ωρο για την πρόσκληση φορέων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή με διαδικασία «αυθημερόν».

newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νιώθω σαν να είμαστε συγκάτοικοι – Ο σύζυγός της έχασε τη δουλειά του και τον πατέρα του και ο γάμος τους διαλύεται

Efi Nika

8 συνήθειες που καλό είναι να σταματήσεις μετά τα 50

Efi Nika

Διέρρευσε 23 χρόνια μετά το θάνατό του: Η τελευταία επιθυμία του Ντίνου Ηλιόπουλου, ήταν αυτές οι 9 λέξεις – ΦΩΤΟ

Efi Nika