Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Απεργία: Παραλύει την Πέμπτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς- Ποιοι απεργούν

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη: “Χειρόφρενο” στα ΜΜΜ, εκτός από τα λεωφορεία – Ποιοι απεργούν

Παραλύει η χώρα την Πέμπτη – Απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία.

Με 24ωρη απεργία και στάση εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην γενική απεργία της 10ης Ιουνίου που εξήγγειλαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ-ΕΚΑ αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 πμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στις αεροπορικές πτήσεις, με την κάθε εταιρεία να διαμορφώνει ανάλογα το πρόγραμμά της.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια;

24ωρη πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει και τα ναυτεργατικά σωματεία ωστόσο το απόγευμα της Τετάρτης το Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε παράνομη την κινητοποίηση.

Ωστόσο, οι ναυτεργάτες με νεότερη ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι η απεργία θα γίνει κανονικά και θα ξεκινήσει στις 00:01 τα ξημερώματα έως 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα πλοία φαίνεται πως θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας.

Με προσωπικό ασφαλείας την Πέμπτη ο ΟΑΣΘ- Κανονικά τα ΚΤΕΛ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει αύριο, Πέμπτη 10 Ιουνίου, ο ΟΑΣΘ, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ-ΕΚΘ, ενώ τα ΚΤΕΛ θα εξυπηρετούν κανονικά το κοινό.

Τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς και Χαλκιδικής εκτελούν δρομολόγια σε 31 περιαστικές γραμμές του ΟΑΣΘ, ενώ κανονικά θα διεξαχθούν και τα υπεραστικά δρομολόγια.

Απεργούν και τα ΜΜΕ

Τέλος, στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι. Η απόφαση αφορά όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, (ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου), από τις 5.30 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιουνίου έως τις 5.30 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παντρέψου αυτόν που θα σε επιλέγει κάθε μέρα και θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια

Efi Nika

Πήγαν στο χωριό για Πάσχα και πέθανε η κόρη τους: Νεκρή 15 χρόνη, δεν την άκουγαν, μπήκαν στο μπάνιο κι έπαθαν σοκ

Efi Nika

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση: Θρήνος για τον 43χρονο Νίκο ανήμερα Μ.Πέμπτη, έτσι τον βρήκαν μετά από 15 μέρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika