Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Πότε ανοίγουν τα σχολεία;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας μπαίνουν οι τελικές υπογραφές για την ημερομηνία που θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία. Πως θα λειτουργούν και γιατί προβληματίζονται οι ειδικοί.

Η 11η Μαΐου θεωρείται η πιο πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι τελικές υπογραφές θα μπουν στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Ειδικά για την Γ Λυκείου πάντως η εξεταστέα ύλη έχει ήδη περικοπεί και το μόνο που θα μπορούν να κάνουν θα είναι επαναλήψεις.

Τα σενάρια πάντως αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει η Γ Λυκείου με τους μισούς μαθητές σε κάθε τάξη και ίσως πρωινά και απογευματινά τμήματα.

Επίσης, τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν ανά περιοχή και σταδιακά.

Πάντως, πολλοί είναι οι ειδικοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που επιμένουν ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν φέτος και να γίνει αναπλήρωση της ύλης που χάθηκε το φθινόπωρο.

Πανελλήνιες: Αυτές είναι οι δύο πιθανές ημερομηνίες

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open, το υπουργείο Παιδείας φέρεται να εξετάζει δύο ημερομηνίες για να ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες. Και πιο συγκεκριμένα η 22α ή η 29η Ιουνίου.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα είναι οι πρώτοι που θα ξαναμπούν σε τάξεις μετά την χαλάρωση των μέτρων, αλλά σε ολιγομελή τμήματα. Αυτό εκτιμάται πως θα συμβεί μέσα στον Μάιο και συγκεκριμένα στις 11 ή στις 18 του μήνα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τάξεις με 20-22 παιδιά θα σπάσουν σε τρία τμήματα 7-8 μαθητές για τα μέτρα προστασίας κατά του φονικού ιού.

Τα παιδιά μέχρι τις 15 Ιουνίου θα κάνουν μαθήματα στα μόνο πανελλαδικώς εξεταζόμενα και όχι στα γενικής.

Δυσκολότερα τα πράγματα στις υπόλοιπες τάξεις

Την ίδια ώρα, πάντως, προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, του Γυμνασίου και ειδικά για τα παιδιά του Δημοτικού.

Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ θα ήθελε μια παράταση του σχολικού έτους έως τις 30 Ιουνίου, ωστόσο σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό στο τραπέζι είναι ανοιχτό το σενάριο για έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς νωρίτερα.

 

www.newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποκλίνεται όλος ο πλανήτης: Ο 11χρονος Έλληνας «Αϊνστάιν» Βασίλης Ντάτης κέρδισε μετάλλιο στην παγκόσμια Ολυμπιάδα – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Το είδαμε κι αυτό σε ορκωμοσία: Φοιτήτρια πήρε το πτυχίο της, έβγαλε λόγο κι ευχαρίστησε την.. Άννα Βίσση – BINTEO

Efi Nika

Αλλάζουν τα πάντα στα κυλικεία των σχολείων: Έρχεται το νέο υγιεινό «μενού», ποιες τροφές θα περιέχει

Efi Nika