Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ανείπωτη τραγωδία στην Εύβοια: Μεγαλώνει η μαύρη λίστα – Στους 7 οι νεκροί – Καρέ – καρέ η βιβλική καταστροφή-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Βιβλική καταστροφή με 7 νεκρούς και έναν αγνοούμενο στην Εύβοια.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις φονικές πλημμύρες που προκάλεσαν την ασύλληπτη τραγωδία στην Εύβοια, με 7 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και ακόμα έναν να αγνοείται

Νωρίτερα εντοπίστηκε και έκτο άτομο που έχασε τη ζωή του. Επρόκειτο για μια γυναίκα ηλικίας 35 ετών περίπου.

Η άτυχη γυναίκα αγνοούνταν και τελικά εντοπίστηκε από τα σωστικά συνεργεία αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Αγνοούμενος σύμφωνα με τον Σκάι παραμένει ακόμα ένας άνδρας ενώ νωρίτερα εντοπίστηκε ζωντανή και διασώθηκε με ελικόπτερο μια γυναίκα που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη μαζί με τον προαναφερθέντα.

Στους 97 ανέρχονται οι συμπολίτες μας που διασώθηκαν με οχήματα και ελικόπτερα.

Μεταξύ των θυμάτων είναι ένα βρέφος 8 μηνών το οποίο απεγκλωβίστηκε από αστυνομικούς από σπίτι στα Πολιτικά το οποίο διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το άτυχο βρέφος βρισκόταν με την οικογένειά του στην Εύβοια για διακοπές. Το σπίτι στο οποίο διέμεναν ήταν από αυτά που πλημμύρισαν και η κατάληξη ήταν τρομερή. Όπως είπε ο δήμαρχος της περιοχής, Γ. Ψαθάς, η οικογένεια διέμενε σε ισόγειο σπίτι, το οποίο πλημμύρισε εύκολα από την υπερχείλιση των ποταμών.

Ο χείμαρος έσπασε το τζάμι και το νερό μπήκε ορμητικά στο δωμάτιο. Έντρομος ο πατέρας, σηκώθηκε και άρπαξε το μωρό στην αγκαλιά του και έτρεξε μαζί με τη γυναίκα του να βγουν από το σπίτι. Μόλις άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού για να βγουν έξω, τους έσπρωξε ο χείμαρρος και του γλίστρησε το μωρό από τα χέρια. Οι γονείς έψαχναν για το βρέφος μέσα στο σκοτάδι ενώ παρέσυρε και τους ίδιους το ορμητικό νερό.

Από τις φονικές πλημμύρες νεκροί είναι και δύο ηλικιωμένοι από τα Πολιτικά, ενώ όπως είπε ο υφυπουργός οι άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να διαφύγουν.

Η Εύβοια μετράει τις πληγές της – 3.000 πλημμυρισμένα σπίτια

Από τις φονικές πλημμύρες οι ζημιές μέχρι στιγμής είναι ανυπολόγιστες αφού το ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους. Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, η θεομηνία που έπληξε την Εύβοια άφησε πίσω της 3000 πλημμυρισμένα σπίτια, ενώ κατεστραμμένα αυτοκίνητα, οδικές αρτηρίες και επαγγελματικοί χώροι συνθέτουν τις εικόνες καταστροφής.

Μεγάλες ζημιές και στο ηλεκτροδοτικό δίκτυο, με τις μεγαλύτερες να εντοπίζονται σε περιοχή έξω από το Βασιλικό, όπου λόγω πτώσης στύλων περί τις 30 οικίες δεν έχουν ρεύμα, στην περιοχή Μπούρτζι, όπου αντιστοίχως από πτώση στύλων επηρεάζεται ένας μικρός αριθμός οικιών και στην περιοχή Καμαρίτσα, όπου προ ολίγου δόθηκε ο δρόμος σε κυκλοφορία και αναμένεται να μεταβεί συνεργείο για την διαπίστωση της έκτασης της ζημιάς που έχει προκληθεί.

Ωστόσο σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σε όλες τις κεντρικές γραμμές του αστικού ιστού της κεντρικής Εύβοιας που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία. με τα συνεργεία να συνεχίζουν τις εργασίες για την αποκατάσταση αρκετών μεμονωμένων βλαβών στις περιοχές της παραλίας Αυλίδας και στην Ερέτρια.

Όσον αφορά στα χωριά Θεολόγος, Γέροντας, Πούρνος, Σκούντερι, Μίστρος, Μαυρόπουλο, Πισσώνας και Βατώντας, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται ακόμη στα σημεία και έχει ξεκινήσει η σταδιακή επανηλεκτροδότηση, ενώ οι εργασίες θα συνεχιστούν και από πολύ νωρίς αύριο το πρωί με ενίσχυση τεχνικού προσωπικού για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση του συνόλου των ζημιών.

Εντοπίστηκε ζωντανή η μια εκ των δύο αγνοούμενων

Εντοπίστηκε ζωντανή και διασώθηκε με ελικόπτερο μια η μία εκ των δύο αγνοούμενων στην Εύβοια. Η γυναίκα, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι της στο Μπούρτζι, αλλά οι διασώστες την εντόπισαν προς την θάλασσα και την απομάκρυναν με ελικόπτερο.

Αγνοείται ακόμα ένας άνδρας που ήταν μαζί της και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ στην ίδια περιοχή βρέθηκαν και οι δύο από τους πέντε νεκρούς. Πρόκειται για ένα άνδρα και μια γυναίκα, 74 και 73 ετών αντίστοιχα.

“Σήμερα σωθήκαν πολλές ζωές, οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν”

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί από οχήματα και οικίες 47 απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο. Επίσης, μέχρι τώρα έχουν απομακρυνθεί οκτώ άτομα με ελικόπτερα του πυροσβεστικού σώματος από εναέριους διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας που βρέθηκε στο δημαρχείο Βασιλικού όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με τον περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τους επικεφαλής όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην πληγείσα περιοχή, δήλωσε πως “σήμερα σωθήκαν πολλές ζωές, οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν.Είμαστε μπροστά σε φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει, κλιματική αλλαγή, οι συνθήκες δυσκολεύουν. Από την πρώτη στιγμή όλοι είμαστε στις πληγείσες περιοχές για να αποφύγουμε τα μοιραία”.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, ενώ η βροχή έφτασε τα 350 χιλιοστά σε ένα εξάωρο, όταν στη Μάνδρα είχαν πέσει 272 χιλιοστά βροχής.

“Ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή, το είχαμε υπολογίσει με λιγότερα δεδομένα, σε κάθε περίπτωση ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε” τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ενώ πρόσθεσε ότι “αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη, έχουμε 5 νεκρούς τρεις πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να διαφύγουν. Είχαμε ετοιμάσει το 112. Κριτική ασκούν όσοι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν το 112… Είναι επιχειρησιακό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια”.

“Υπάρχει πρωτοβουλία και συνεργασία με την περιφέρεια και τα υπουργεία για βοήθεια και αλληλεγγύη στους πληγέντες. Από αύριο θα ξεκινήσει το δύσκολο έργο της καταγραφής για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε άμεσα οι ζημιές”, επισήμανε.

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει στέγαση και φροντίδα για τους πληγέντες που δεν έχουν κατοικία. Μέχρι στιγμής η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί πάνω από 500 κλήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων.

Σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις στην Εύβοια αύριο ο πρωθυπουργός

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στην πληγείσα από την κακοκαιρία Εύβοια όπου μέχρι τώρα έχουν χαθεί τρεις ανθρώπινες ζωές. Στην Εύβοια βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται εδώ και αρκετή ώρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από όπου παρακολουθεί τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού για τις επιχειρήσεις διάσωσης στην Εύβοια.

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 97 διασώσεις με επίγεια μέσα και ελικόπτερα από την Πυροσβεστική και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 9 Αυγούστου 2020 στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 658 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων. Από τις 97 παροχές βοηθείας που έχουν πραγματοποιηθεί, για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες, το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82, εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 ελικόπτερο SAR.

Αύριο, Δευτέρα, ο θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στους οικοίους των θυμάτων της κακοκαιρίας.

“Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους τους. Ενημερώνομαι συνεχώς για την πορεία των διασώσεων και την έκταση της καταστροφής και αύριο θα μεταβώ στην πληγείσα περιοχή.”

Δείτε και εσείς τις εικόνες “βιβλικής καταστροφής” από την Εύβοια.

EYBOIAεωιαΕύβοια ΠλημμύρεςΕύβοια ΠλημμύρεςεύβοιαΕύβοια ΠλημμύρεςΕύβοια ΠλημμύρεςΕύβοια ΠλημμύρεςΕύβοια ΠλημμύρεςΕύβοια ΠλημμύρεςΕύβοια ΠλημμύρεςeboiaΕύβοια ΠλημμύρεςΕύβοια ΠλημμύρεςΕύβοια ΠλημμύρεςΕύβοια ΠλημμύρεςΕύβοια Πλημμύρεςευβοιαευβοιαευβοιαευβοιαευβοιαευβοιαευβοιαευβοιαευβοιαευβοιαευβοια

 

thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πρατηριούχοι δεν θέλουν να το ξέρεις: Η αιτία που πρέπει να βάζεις βενζίνη μόνο τη Δευτέρα

Efi Nika

Μου αρέσει πολύ, αλλά μου ζήτησε για πρώτο ραντεβού να πάμε σε εσπερινό – Τι λέτε να κάνω;

Efi Nika

Αν μπορείς να πεις αυτές τις 5 φράσεις με αυτοπεποίθηση, έχεις βρει το νόημα της ευτυχίας

Efi Nika