Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΥΓΕΙΑ

Άνδρας πέθανε όταν του έκανε ινσουλίνη η γυναίκα του, για να του δείξει πως είναι η υπογλυκαιμία!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η γυναίκα πάσχει από τύπου 1 διαβήτη. Γιατί είναι τόσο επικίνδυνη η χορήγηση ινσουλίνης σε υγιή άτομα.

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν η γυναίκα του, που πάσχει από τύπου 1 διαβήτη, τού χορήγησε ινσουλίνη για να του δείξει πως είναι να παθαίνει υπογλυκαιμία μέσα στη νύχτα.

Η 59χρονη γυναίκα έκανε την έγχυση στον σύζυγό της όταν εκείνος αποκάλεσε «καλοήθη νόσο» τον διαβήτη της. Ύστερα πήγε για ύπνο. Το πρωί που ξύπνησε συνειδητοποίησε ότι ο σύζυγός της δεν είχε τις αισθήσεις του. Κάλεσε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε δύο εβδομάδες αργότερα.

Το περιστατικό συνέβη στις 27 Ιουλίου στο Côtes-d’Armor της κεντρικής Βρετάνης, στη Γαλλία. Το ασθενοφόρο κλήθηκε το επόμενο πρωί τα ξημερώματα να παραλάβει έναν άνδρα που δεν είχε τις αισθήσεις του μετά από «λήψη ινσουλίνης χωρίς να συνυπάρχει διαβητική παθολογία».

Όπως εξήγησε στους αστυνομικούς η 59χρονη σύζυγός του, εκείνη του χορήγησε την ινσουλίνη, για να πάθει υπογλυκαιμία και να καταλάβει πως ήταν η ζωή της.

Δεν είναι γνωστό αν γνώριζε πόσο επικίνδυνο ήταν αυτό που έκανε. Αυτό που γνώριζαν οι αστυνομικοί ήταν ότι η γυναίκα είχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας. Μάλιστα είχε καταδικαστεί γι’ αυτό, αναφέρει το Ouest France. Έτσι, την οδήγησαν στην φυλακή με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του συζύγου της.

Δυστυχώς εκείνος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Πέθανε στις 10 Αυγούστου 2023 και πλέον η κατηγορία κατά της συζύγου του έχει γίνει πιο σοβαρή. «Ο σύζυγός της δεν είχε φέρει αντιρρήσεις όταν εκείνη του έκανε την έγχυση», δήλωσε ο δημόσιος κατήγορος Nicolas Heitz. «Δεν είχε προηγηθεί καυγάς μεταξύ τους, σύμφωνα με τη σύζυγό του».

Οι κίνδυνοι από την υπερδοσολογία

Ο ανθρώπινος οργανισμός εκ φύσεως παράγει ινσουλίνη για να ρυθμίσει τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου). Στους πάσχοντες από διαβήτη η παραγωγή της ορμόνης διαταράσσεται. Στους ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 είναι ελάχιστη έως μηδαμινή, γι’ αυτό εξ αρχής χρειάζονται εγχύσεις ινσουλίνης.

Στους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, η ανάγκη για ινσουλίνη εξαρτάται από το στάδιο και την πορεία της νόσου.

Η λήψη ινσουλίνης από υγιή (μη διαβητικά) άτομα μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Ουσιαστικά σημαίνει πως ο οργανισμός θα βρεθεί με πολύ περισσότερη ινσουλίνη απ’ όση χρειάζεται.

Αυτό οδηγεί σε σοβαρή υπογλυκαιμία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικές βλάβες και θάνατο, εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως και σωστά.

Η υπερδοσολογία δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Έχουν αναφερθεί πάρα πολλά περιστατικά, άλλα εκ των οποίων συμβαίνουν κατά λάθος και άλλα είναι αυτοκτονίες/απόπειρες ή ανθρωποκτονίες, λένε οι ειδικοί.

 

Iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είμαστε όλη η οικογένεια σε σοκ»: Την κορόιδευαν τα παιδιά της γιατί αγόραζε λαχεία και κέρδισε 11.200.000 ευρώ

Efi Nika

Έμεινε άφραγκος επίτηδες: Εκατομμυριούχος παραχώρησε όλη την περιουσία του για να αποδείξει 1 και μόνο πράγμα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

ABS: Το σπάνιο σύνδρομο που λίγο έλειψε να βάλει στη φυλακή έναν αθώο

Efi Nika