Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Άνδρας απέκτησε πρόσωπο, αυτιά χάρη σε πρωτοποριακή μεταμόσχευση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Άνδρας απέκτησε πρόσωπο, αυτιά χάρη σε πρωτοποριακή μεταμόσχευση

Αμερικανοί χειρουργοί ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν την πιο εκτεταμένη μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο, η οποία συμπεριέλαβε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής, τα αυτιά και τα βλέφαρα.

Ο πλαστικός χειρουργός δρ Εντουάρντο Ροντρίγκεζ, από το Ιατρικό Κέντρο Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, και οι συνεργάτες του χρειάσθηκαν 26 ώρες για να χαρίσουν σε έναν πυροσβέστη ηλικίας μόλις 41 ετών ένα νέο πρόσωπο.

Δότης ήταν ένας 26χρονος, που ονομαζόταν Ντέιβιντ Ρόουντμπο και είχε τραυματισθεί θανάσιμα σε ένα ατύχημα με ποδήλατο.

Η μεταμόσχευση του προσώπου του στον πυροσβέστη Πάτρικ Χάρντισον έγινε τον περασμένο Αύγουστο και είχε 50% πιθανότητες επιτυχίας.

Ο κ. Χάρντισον είχε χάσει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, τα αυτιά και το τριχωτό της κεφαλής του το 2001 σε μία πυρκαγιά, καθώς προσπαθούσε να σώσει μία γυναίκα που νόμιζε ότι είχε παγιδευτεί στο φλεγόμενο σπίτι της.

Η πυρκαγιά τού είχε προκαλέσει εγκαύματα τρίτου βαθμού σε ολόκληρο το κεφάλι.

Στη μεταμόσχευση συμμετείχαν δύο χειρουργικές ομάδες, η μία εκ των οποίων έλαβε τους ιστούς από το δότη και η άλλη τους τοποθέτησε στον δέκτη.

Τρεις μήνες αργότερα, ο κ. Χάρντισον ο οποίος είναι πατέρας πέντε παιδιών παρουσιάσθηκε στους δημοσιογράφους για να δείξει το νέο του πρόσωπο, αν και αυτή δεν θα είναι η τελική μορφή – θα χρειασθεί μερικές ακόμα επεμβάσεις για να αφαιρεθεί η περίσσεια δέρματος γύρω από τα βλέφαρα και τα χείλη του.

Με την μεταμόσχευση ανέκτησε φρύδια, βλέφαρα, μύτη, στόμα, αυτιά και μαλλιά, και παρότι θα πρέπει εφ’ όρου ζωής να παίρνει ανοσοκατασταλτικά φάρμακα για να μην απορρίψει ο οργανισμός του τους μεταμοσχευμένους ιστούς, αισθάνεται πανευτυχής.

«Νιώθω ευγνωμοσύνη για τον δότη και τους γιατρούς», είπε. «Μου έδωσαν ένα νέο πρόσωπο. Μου έδωσαν μία νέα ζωή».

Πηγή : tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσες ώρες να στεκόμαστε όρθιοι την ημέρα για καλή υγεία και πόσες να καθόμαστε

newsitamea

Φουσκάλα στα πόδια; Έτσι θα την αντιμετωπίσεις…

Efi Nika

Στους ανθρώπους, θα βρίσκω πάντα το καλό. Έτσι, επειδή θέλω

Efi Nika