Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΑ

Ανακοίνωσε τα δυσάρεστα ο Ευθύμιος Λέκκας και όλοι θορυβήθηκαν: «Περιμένουμε μεγάλο σεισμό, κινδυνεύει…» – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η πτώση των θραυσμάτων από τον ναό της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη προκαλεί ανησυχία, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι μπορεί να προκληθούν μεγαλύτερες καταστροφές σε περίπτωση ενός ισχυρού σεισμού.

Ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προαγωγής (ΟΑΣΠ) και σεισμολόγος, παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ και εκφράζοντας τις ανησυχίες του, αναφέρθηκε σε μια μελλοντική σεισμική δόνηση μεγάλης έντασης, η οποία θα προκαλέσει σοβαρές ζημιές στον ιστορικό ναό.

Η Αγιά Σοφιά έχει υποστεί πολλές φθορές κατά τη διάρκεια των περίπου 1500 χρόνων που υπάρχει, λόγω της πάροδου του χρόνου και των αντίξοων καιρικών συνθηκών, όπως οι αλλαγές θερμοκρασίας, οι βροχοπτώσεις και οι δυνατοί άνεμοι που επηρεάζουν αρνητικά την κατάσταση των τοίχων της Αγιάς Σοφιάς.

Ευθ. Λέκκας: «Στην Κωνσταντινούπολη περιμένουμε μεγάλο σεισμό, κινδυνεύει η Αγιά Σοφιά»

Ο κ. Λέκκας εκφράζει την ανησυχία του για έναν μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος αναμένεται από πολλούς επιστήμονες. Σύμφωνα με τις μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στον ναό, ο σεισμός αυτός θα προκαλέσει σοβαρές καταστροφές.

Προς το τέλος του 2022, αναμενόταν η εμφάνιση ενός σεισμού μεγέθους 7 ρίχτερ στην πόλη. Ωστόσο, καθώς αυτό δεν συνέβη, οι τάσεις που συσσωρεύονται συνεχίζουν να αυξάνονται και αναμένεται να εκτονωθούν με πιθανή εμφάνιση μιας ακόμα μεγαλύτερης σεισμικής δόνησης στο μέλλον.

Η πόλη της Κωνσταντινούπολης αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ενός μεγάλου σεισμού και έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Η πόλη αποτελεί έναν από τους επόμενους προορισμούς του Εγκέλαδου στην Τουρκία, και όσο πλησιάζει ο χρόνος για το ενδεχόμενο του σεισμού αυτού, ο κίνδυνος αυξάνεται και οι απαραίτητες προφυλάξεις γίνονται όλο και πιο σημαντικές.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο υπάρχουν μέτρα που θα μειώσουν τον κίνδυνο ολικής ή μερικής κατάρρευσης, αλλά αυτό σημαίνει ότι η Αγιά Σοφιά θα πρέπει να κλείσει για ένα χρονικό διάστημα, δηλαδή να μην λαμβάνει έσοδα, και αυτό θα φέρει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις.

Όπως και να έχει απαιτείται άμεση δρομολόγηση στερέωσης και ενίσχυσης της Αγιάς Σοφιάς, όπου θα πρέπει να δοθούν και μεγάλοι οικονομικοί πόροι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα Τραγωδία Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε πεζή μόλις πριν λίγο

Efi Nika

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου»: Τι γιορτάζουμε την Μεγάλη Πέμπτη, ο Μυστικός Δείπνος και η προδοσία του Ιούδα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μητέρα έδιωξε κακήν κακώς τον νονό του γιου της επειδή του έφερε λαμπάδα από οργανισμό για καρκινοπαθή παιδιά

Efi Nika