ΥΓΕΙΑ

Αλλεργίες: 4 λόγοι που επιδεινώνονται

Υποφέρετε από ρινική καταρροή και φαγούρα στα μάτια, αλλά αντί τα συμπτώματα να υποχωρούν με την κατάλληλη αγωγή, τα βλέπετε να χειροτερεύουν;

Οι αλλεργίες μπορεί πραγματικά να γίνουν χειρότερες με την πάροδο του χρόνου.

Δείτε τέσσερις λόγους που συμβαίνει αυτό:

Αλλεργίες: 4 λόγοι που επιδεινώνονται

Loading...

Κλιματική αλλαγή

Η επιδείνωση των αλλεργιών είναι ένας από τους πολλούς κινδύνους της σταθερής αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη, καθώς η περίοδος της γύρης γίνεται μεγαλύτερη και πιο έντονη. Οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας συμβάλλουν και αυτές στην επιδείνωση των αλλεργιών. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα φυτά καλύπτονται από παγετό από τον Νοέμβριο και μέχρι το Μάρτιο δεν υπάρχει μεταφορά γύρης στην ατμόσφαιρα. Η άνοδος της θερμοκρασίας ωστόσο συρρικνώνει την περίοδο του χειμώνα και τα φυτά αρχίζουν την παραγωγή γύρης νωρίτερα. Ακόμη και αν δεν υπάρχει μεταφορά γύρης όμως, τα συμπτώματα της αλλεργίας επιδεινώνονται λόγω της αυξομείωσης της θερμοκρασίας, προκαλώντας αγγειοκινητική ρινίτιδα, μια κατάσταση που μοιάζει με την αλλεργική ρινίτιδα.

loading...

Αλλεργίες: 4 λόγοι που επιδεινώνονται

Μόλυνση της ατμόσφαιρας

Εάν μετακομίσατε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή ή σε γειτονιά που βρίσκεται κοντά σε δρόμους με πολλή κίνηση, είναι πιθανό να δείτε τα συμπτώματα της αλλεργίας να χειροτερεύουν. Οι αλλεργίες είναι χειρότερες στις πόλεις από ό, τι στα προάστια λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των υψηλότερων επιπέδων του όζοντος, σύμφωνα με τους ειδικούς, παρότι οι κάτοικοι των προαστίων είναι εκτεθειμένοι σε περισσότερα φυτικά αλλεργιογόνα.

Αλλεργίες: 4 λόγοι που επιδεινώνονται

Στρες

Το στρες δημιουργεί φλεγμονή στον οργανισμό και τον κάνει υπερευαίσθητο στα αλλεργιογόνα, επιδεινώνοντας τις αντιδράσεις. Κάποια από τα συμπτώματά του δε, όπως οι πονοκέφαλοι ή η γρήγορη αναπνοή, συμπίπτουν με αυτά της αλλεργίας, αυξάνοντας την ταλαιπωρία σας.

Αλλεργίες: 4 λόγοι που επιδεινώνονται

Ηλικία

Μην σας προκαλεί εντύπωση αν εκδηλώσατε αλλεργικές αντιδράσεις σε προχωρημένη ηλικία. Οι αλλεργίες μπορεί επίσης να επιδεινώνονται με την πάροδο των χρόνων λόγω της έκθεσης σε αλλεργιογόνους παράγοντες για μεγαλύτερο διάστημα. Χρειάζεται να περάσει κάποιος χρόνος μέχρι το ανοσοποιητικό σύστημα να αποφασίσει εάν είναι ευαίσθητο σε κάποιους αλλεργιογόνους παράγοντες.


 

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

loading...