Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΔΙ

Αλλάζουν όλα στα σχολεία-Νίκη Κεραμέως: Αυξημένα τεστ και μάσκες παντού εκτός από τη γυμναστική

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αλλάζουν όλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, Τετάρτη, το πρωί.

“Δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση και γι αυτό το λόγο τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν από τη νέα σχολική χρονιά“, υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως και πρόσθεσε ότι “πλέον το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών είναι εμβολιασμένο”.

Αλλάζουν όλα στα σχολεία με σκοπό να μη διακοπεί η δια ζώσης εκπαίδευση

Όπως επισήμανε η υπουργός Παιδείας “η κυβέρνηση συζητά το θέμα με την επιτροπή των ειδικών και τις επόμενες ήμερες θα υπάρξουν ανακοινώσεις”.

«Φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής», τόνισε η Νίκη Κεραμέως.

Η ίδια σημείωσε ότι “απολυτή προτεραιότητα αποτελεί να λειτουργήσουν δια ζωσης όλες οι εκπαιδευτικές δομές” και κατέληξε ότι “περίπου το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και αν προστεθεί ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει, απομένει ένα 10% που δεν έχει εμβολιαστεί”.

Τι θα γίνει αν υπάρξει θετικό κρούσμα σε μια τάξη

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο που μελετάται είναι αν υπάρξει θετικό κρούσμα, να υποβάλλονται σε δεύτερο τεστ οι μαθητές του τμήματος και να αποφασίζεται το κλείσιμό του μόνο στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό οι μισοί από τους μαθητές.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές δικαιούνται δύο self test την εβδομάδα. Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1ος χωρισμός του έφηβου παιδιού σας: μια δύσκολη πίστα για… δυνατούς λύτες!

Efi Nika

18χρονη νύφη ξόδεψε 15.000 για την πιο γιγαντιαία – Κιτς γαμήλια τούρτα και οι καλεσμένοι νόμιζαν πως είναι ο επιτάφιος – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Κρύβονται δισεκατομμύρια ευρώ στο έδαφός της: Αυτή η περιοχή της Ελλάδας θα γίνει η πιο πλούσια στη χώρα

Efi Nika