Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Αλλάξατε ταυτότητα; Ποιες υπηρεσίες και πως πρέπει να ενημερώσετε

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αλλαγή ταυτότητας .. που πρέπει να το δηλώσετε και πως

Ταλαιπωρία και σε πολλές περιπτώσεις αναμονή σε ουρές, περιμένει όσους αλλάζουν την ταυτότητα τους αφού δεν είναι λίγες οι υπηρεσίες που πρέπει να ενημερώσουν για την αλλαγή του αριθμού της.

Βέβαια η ζωή των πολιτών τα τελευταία χρόνια έχει γίνει λίγο πιο εύκολη αφού δεν χρειάζεται πλέον η ενημέρωση της εφορίας αλλά και ΔΕΚΟ έχουν δημιουργήσει ηλεκτρονικές υπηρεσίες για να αποφεύγεται η ταλαιπωρία. Συνήθως η αλλαγή της ταυτότητας έρχεται μετά από την απώλεια της.

Οι ΔΕΚΟ εφόσον διατηρείται στο όνομα σας λογαριασμούς νερού ή ρεύματος θα πρέπει να ενημερωθουν. Για παράδειγμα αν ο λογαριασμός ρεύματος εκδίδεται στο όνομά σας, και έχει διαφοροποιηθεί ή χρειάζεται διόρθωση κάποιο από τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. αλλαγή Αριθμού Δελτίου Ταυτότητας, λάθος ΑΦΜ, αναγραμματισμός στο όνομα σας) μπορείτε να καταθέσετε σχετική αίτηση σε οποιοδήποτε Κατάστημά της ΔΕΗ ή να εξυπηρετηθείτε ηλεκτρονικά την αίτηση διόρθωσης προσωπικών στοιχείων.

Για Νομικά Πρόσωπα: Υποβάλλετε το αίτημά σας συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσει εκπρόσωπός μας μαζί σας. Εναλλακτικά μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε Κατάστημά της ΔΕΗ.

Η Αλλαγή Ονόματος στο λογαριασμό δεν εντάσσεται στις περιπτώσεις διόρθωσης προσωπικών στοιχείων του λογαριασμού, καθώς απαιτείται η υπογραφή νέας Σύμβασης Προμήθειας (δείτε Αλλαγή Ονόματος στο λογαριασμό). Η διαδικασία μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε Κατάστημα ΔΕΗ ή τηλεφωνικά καλώντας στο 11770.

Στην ΕΥΔΑΠ είναι δυνατή η αλλαγή ταυτότητας και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΕΥΔΑΠ (www.eydap.gr), και συγκεκριμένα μέσω του url: www.eydap.gr/MyAccount/changeCustomerData1/
Μέσω του εταιρικού website της ΕΥΔΑΠ, οι πελάτες της εταιριας μπορούν να επωφεληθούν από διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως να ελέγξουν τον τρέχοντα αλλά και παλαιότερους λογαριασμούς, να αλλάξουν τα προσωπικά τους στοιχεία, να δηλώσουν νέο ιδιοκτήτη ή ένοικο, να εξοφλήσουν τον τρέχοντα λογαριασμό.

Στις τράπεζες: Όπου διατηρείται τραπεζικό λογαριασμό είναι απαραίτητη η ενημέρωση της αλλαγής της ταυτότητας.

Έτσι ιδιαίτερα στην περίπτωση απώλειας της ταυτότητας σας θα πρέπει να ενημερώσετε τις τράπεζες με τις οποιές συνεργάζεστε για να προστατέψετε τους λογαριασμούς σας. Μόλις αποκατασταθεί το απολεσθέν έγγραφο θα πρέπει να ενημερώσετε για τα στοιχεία της νέα αστυνομικής ταυτότητας.

Αλλαγή της ταυτότητας θα πρέπει να γνωστοποιηθεί και στο ασφαλιστικό ταμείο του ενδιαφερόμενου. Εδώ όμως δεν θα αποφευχθεί η επίσκεψη και η ταλαιπωρία στα υποκαταστήματα είτε του ΕΦΚΑ είτε των υπόλοιπων ταμείων ανάλογα σε ποιο είναι ασφαλισμένος ο ενδιαφερόμενος. Έτσι με την νέα ταυτότητα θα πρέπει να απευθυνθεί στην Διεύθυνση του Μητρώου ώστε να κάνει την αλλαγή.

www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεστ προσωπικότητας: Πες μου τι βλέπεις, να σου πω τη δουλειά των ονείρων σου

newsitamea

Κρίση πανικού ή κρίση άγχους; Μάθε πως να τα ξεχωρίζεις και τις θεραπείες τους

Βογιατζής Ηλίας

Η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου διεγνώστη με καρκίνο του μαστού – Η ανάρτησή της – Οι 5 πιο συχνές παρανοήσεις

Efi Nika