Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Αλλαγές στο σύστημα συνταγογράφησης για μητρώα και φακέλους αλλά και για καλύτερο έλεγχο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι ΤΟΜΥ μπορεί να δείχνουν κάτι δύσκολο στην εφαρμογή και λειτουργία τους (τουλάχιστον σε πανελλαδικό επίπεδο) αλλά η ΗΔΙΚΑ σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει σημαντικές αλλαγές στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για να προχωρήσουν επιμέρους μεταρρυθμίσεις. Οι αλλαγές απαιτούνται για να αντιμετωπιστούν “παιδικές ασθένειες” του συστήματος αλλά και για να ενταχθεί ο ηλεκτρονικός φάκελος ασθενούς που προβλέπεται στη νέα ΠΦΥ και τις ΤΟΜΥ. Ομοίως, οι αλλαγές θα βοηθήσουν και στο πάγιο αίτημα γιατρών και συλλόγων ασθενών που είναι η κατάρτιση μητρώων ασθενών. Αλλά θα βοηθήσουν και σε κάτι άλλο, πιο …πρακτικό!

Ο ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας στοχεύουν σε κάτι ακόμα μέσω των αλλαγών στην ΗΔΙΚΑ: Η φαρμακευτική δαπάνη αποδείχτηκε η πιο δύσκολη εργασία στην τήρηση των κλειστών προϋπολογισμών και η κατανάλωση φαρμάκων δεν περιορίστηκε όσο θα ήθελαν… Έτσι, μετά την “βόμβα” του 25% στα καινοτόμα, σειρά έχει κάτι πιο θετικό…

Η συνταγογράφηση κάθε φαρμάκου ξεχωριστά κάνει την κατάσταση χαοτική και τώρα προωθούν σύστημα πολλαπλής συνταγογράφησης σε ένα έγγραφο, από τον ίδιο γιατρό, ώστε να ελέγχουν πιο γρήγορα και εύκολα τις συννοσυρότητες και ποια φάρμακα συστήνονται σε κάθε ασθενή για όλα του τα προβλήματα υγείας.

Με την εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων, ουσιαστικά το σύστημα θα ελέγχει αυτόματα κάθε γιατρό αν συνταγογραφεί αυτά που χρειάζεται ο κάθε ασθενής ή περιττά σκευάσματα. Ενώ με την χρήση του ηλεκτρονικού φακέλου, κάθε ασφαλισμένος που επισκέπτεται δημόσια ή ιδιωτική μονάδα υγείας μπορεί να βοηθηθεί καλύτερα από τον γιατρό που τον εξετάζει καθώς μέσω του ΑΜΚΑ του θα ενημερώνονται όλοι όσοι πρέπει για την κατάσταση της υγείας του και τα φάρμακα που έπαιρνε ή παίρνει ακόμα.

Το θέμα προχωρά με γοργούς ρυθμούς αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι πριν από τέλος Οκτωβρίου καθώς πρέπει να γίνουν πολλά για να διασφαλιστεί ότι οι νέες προσθήκες θα είναι για το καλό των ασθενών, την διευκόλυνση των γιατρών στο έργο τους και όχι για την ταλαιπωρία όλων!

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.g
r

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika