Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Αγριεύει ο καιρός – Έντονα καιρικά φαινόμενα. Οδηγίες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

plimires

Αγριεύει ο καιρός – Έντονα καιρικά φαινόμενα. Οδηγίες

Η κακοκαιρία που πλήττει την χώρα με έντονα καιρικά φαινόμενα, βροχοπτώσεις, καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους συνεχίζει να απειλεί και σήμερα αρκετές περιοχές σε όλη τη χώρα.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στα δυτικά και στην Πελοπόννησο και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη και τις Κυκλάδες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ή θα σταματήσουν.

Μέχρι το βράδυ στο “μάτι” της καταιγίδας και η Αττική.

Η  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εξέδωσε οδηγίες εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένονται και για σήμερα, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους αλλά και να αποφευχθούν ανεπανόρθωτες καταστροφές.

Συγκεκριμένα, συνιστάται σε όλους να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. Ειδικότερα για τις περιοχές στις οποίες προβλέπεται για σήμερα η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων συνιστώνται τα εξής:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Η Κεφαλονιά μετράει τις πληγές της από την χθεσινή σφοδρή κακοκαιρία και το νησί βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης!

Βιβλικές καταστροφές και εικόνες αποκάλυψεις στην Κεφαλονιά από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας. Οι εικόνες στους δρόμους είναι πρωτόγνωρες, με τους δρόμους να έχουν πλημμυρίσει, τα αυτοκίνητα ακινητοποιηθεί.

Με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου η Κεφαλονιά σε κατασταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες!

Οι ουρανοί άνοιξαν και μέσα σε λίγες ώρες στο νησί επικράτησε το χάος. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και πολλές περιοχές αποκλείστηκαν εξαιτίας των κατολισθήσεων. Για τέσσερις περίπου ώρες Κεφαλονιά και Ιθάκη έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής πήρε “φωτιά”.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πάνω από 120 κλήσεις για απάντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα και 35 κλείσεις για παροχή βοήθειας!

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ όπως δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς Μιλτιάδης Τετενές «υπάρχουν ζημιές στα Σιμωτάτα, Βλαχάτα και Καρούζα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν προβλήματα στις περισσότερες περιοχές του νησιού με τις κατολισθήσεις να έχουν κλείσει αρκετούς δρόμους.

Στην Πύλαρο, η κατάσταση είναι δύσκολη, ενώ πολλά προβλήματα υπάρχουν στον Καραβόμυλο, στον Κούταβο, στα Χελμάτα, ενώ κλειστή στη διέλευση οχημάτων όπως μάθαμε είναι και η Κρανιά.

Η πρόγνωση του καιρού

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες με τοπικά έντονα φαινόμενα και βελτίωση το βράδυ, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στη Θράκη θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων περιμένουμε πρώτα στο Ιόνιο και σταδιακά στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ και αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ και από τα νότια. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στις δυτικότερες περιοχές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό και βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι σε εξασθένιση δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, στη Μακεδονία και πιθανώς νωρίς το πρωί στη Θεσσαλία και τις Σποράδες αναμένονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι σε ενίσχυση στα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

www.madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βίντεο θαρραλέου ταξιτζής στα Καμίνια, που καταδίωξε και έπιασε ληστή που έκανε τον πελάτη και τον ¨ξάφρισε”

Efi Nika

Φρίκη και οργή: Νεκρός 7χρονος εξαιτίας της μητέρας του, δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Θρήνος για την Χαρά Ιωαννίδη: Νεκρή μετά από λιποαναρρόφηση η γνωστή κομμώτρια – Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika