Newsitamea.gr
NEWS FEED ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Αυτιστικό παιδί το έχουν δεμένο χειροπόδαρα στο Δρομοκαΐτειο και οι εικόνες προκαλούν σάλο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αυτιστικό παιδί το έχουν δεμένο χειροπόδαρα στο Δρομοκαΐτειο και οι εικόνες προκαλούν σάλο.

Ο Βασίλης ξανασταυρώνεται στο ιντερνετ. Στον αγώνα που κάνουμε (σελίδα Φάσμα Aυτισμού )για τον Βασίλη, περιμέναμε τα πάντα άλλα όχι ότι κάποιοι θα έπαιρναν χωρίς την άδεια μας εικόνες του παιδιού και θα άλλαζαν τα κείμενα μας για να κατηγορήσουν το Δρομοκαίτιο και να πουλήσει έιδηση ότι δένουν ένα παιδί με αυτισμό στο Δρομοκαϊτιο!

Ο λόγος για τον Βασίλη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και από τον προηγούμενο Αύγουστο, νοσηλεύεται στο Δρομοκαΐτειο, δεμένος με λουριά υπό τις χειρότερες συνθήκες, αντιμετωπίζοντάς τον, σαν ψυχοπαθή.

Οι υποσχέσεις που τους έχουν δώσει πολλές, ωστόσο καμία δεν έχει πραγματοποιηθεί ως σήμερα. Ο Βασίλης παλεύει να αποδείξει τα αυτονόητα στην Ελλάδα του 2018, πως δηλαδή ο αυτισμός δεν είναι ψυχοπάθεια και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια.

Η σελίδα Φάσμα Aυτισμού δημοσιεύει αρκετά συχνά τη πορεία της κατάστασης του Βασίλη με το hashtag #justiceforvasilis προσπαθώντας να πιέσει να γίνει κάτι άμεσα γι’ αυτό το παιδί. Με τη σειρά μας θα δημοσιοποιούμε επιπλέον οτιδήποτε νεότερο τον αφορά, πιέζοντας για τον ίδιο σκοπό.

Είναι απαράδεκτο ένα παιδί με αυτισμό που χρειάζεται συγκεκριμένο χειρισμό, να κλείνεται σε ψυχιατρείο, ουσιαστικά πηγαίνοντας πίσω την ανάπτυξη και την καθημερινότητά του και φρενάροντας την εξέλιξή του.

ΣΕΛΙΔΑ FACE BOOK Φάσμα αυτισμού
·
“#justiceforvasilis #letsgoviralforautismgreece 13/09/2018 :
Ο Βασίλης ξανασταυρώνεται στο ιντερνετ. Στον αγώνα που κάνουμε για τον Βασίλη, περιμέναμε τα πάντα άλλα όχι ότι κάποιοι θα έπαιρναν χωρίς την άδεια μας εικόνες του παιδιού και θα άλλαζαν τα κείμενα μας για να κατηγορήσουν το Δρομοκαίτιο και να πουλήσει έιδηση ότι δένουν ένα παιδί με αυτισμό στο Δρομοκαϊτιο!

Το πρόβλημα αγαπητοί συνάνθρωποι είναι ότι δεν δένουν τα παιδιά αυτά πουθενά αλλού! Με αποτέλεσμα οι πολυτελείς δομές του Ψυχαργώς πατώντας σε μια γελοιά νομοθεσια να αποροφά τα τεράστια κονδύλια φιλοξενώντας μόνο τα ελαφρια περιστατικά. βρίσκοντας πάτημα ότι στις δομές του Ψυχαργώς δεν επιτρέπεται ο περιορισμός με ιμάντες. Οπότε αναπόδραστα και ελαφρά τη καρδία τα βαριά περιστατικά τα φορτώνουν όλα στο Δρομοκαίτιο και το Δαφνί!

Και είναι ο Διευθυντής του Δρομοκαιτιο που μήνες τώρα στηρίζει αυτή την μάνα, και είναι το προσωπικό του Δρομοκαίτιου που προσέχει, και περιποιείται τον Βασίλη όταν οι περισσότεροι από εμάς πέρα από like και σχόλια δεν θα αντέχαμε ούτε 5 λέπτα να τον προσέξουμε! Και αυτός που γράφει αυτό το ποστ, έχει διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που γίνονται από το προσωπικό του Δρομοκαϊτιου για τον Βασίλη μας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι η κατάλληλη δομή για αυτόν. Οι άνθρωποι στο Δρομοκαϊτιο κάνουν ότι μπορούν για αυτόν τον άγγελο που λόγω γραφειοκρατείας εγκλωβίστηκε εκεί. Και ο Διευθυντής είναι από τα 3 άτομα σε αυτή την ιστορία που έχουν ασχοληθεί πραγματικά με την υπόθεση. Το πρόβλημα είναι αυτή η ανισσόροπη νομοθεσία, που στην ουσία αφήνει εκτός δομών τα άτομα με αυτισμό που εμφανίζουν επιθετικότητα στερώντας τους βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο αυτισμός, ο σοβαρός αυτισμός που το 99% από εσάς ούτε καν γνωρίζετε πως είναι και ούτε καν θα αντέχατε για 10 λεπτά να το ζήσετε από κοντά (Ο κάθε ενδιαφερόμενος ας πατήσει στο youtube severe autism και μετά αν τολμά ας γράψει οτιδήποτε για τους γονείς αυτών των παιδιών), χρειάζεται σωματική ακινητοποίηση.

Τα άτομα με σοβαρό αυτισμό όταν ενηλικωνονται και είναι αρκετά δυνάτα (60 -90 κιλα), όταν γίνονται επιθετικά ή αυτοτραματίζονται πρέπει να περιορίζονται! Αλλιώς θα πεθάνουν τα ίδια ή θα σκοτώσουν τους γονείς τους…τόσο απλά. Το πρόβλημα συνάνθρωποι και συμπολίτες δεν είναι ότι “δένουν” το Βασίλη στο Δρομοκαιτιο, το πρόβλημα είναι ότι πατώντας σε μια τραγελαφική νομοθεσία, δεν μπορει το παιδί να μπει σε μια δομή, που θα διαχεριρίζεται τις κρίσεις του και θα τον ακινητοποιεί!

Αν δε μπορείτε να το κατανοήσετε αυτό, τότε τι θέση έχετε εδώ, το ξέρουμε ότι ο αυτισμός πουλάει, αλλά εμείς είμαστε εδώ γιατί ο αυτισμός μας πονάει, είμαστε οι γονείς, οι νοσηλευτές, οι δάσκαλοι, οι διευθυντές, οι υπέυθυνοι, οι φροντιστές, αυτοί της πρώτης γραμμής που χύνουν αίμα, που ζουν καταστάσεις που εσείς δεν έχετε καν φανταστει…..

Αν θέλετε να κάνετε κάτι για το Βασίλη, όπου δείτε εικόνες του Βασίλη με τη λεζάντα παιδί δεμένο στο Δρομοκαιτιο, ζητήστε τους να κατεβάσουν τις φωτογραφίες που έκλεψαν, και να σβήσουν το άρθρο άμεσα! Ας λυπηθούν τη μητέρα που της προκάλεσαν σοβάρότατο πρόβλημα και ψυχική οδύνη…λες και δεν περνά αρκετά τρεις μήνες τώρα….

Εκεί που λες ότι τα έχεις δει όλα, βλέπεις και αυτό! μα το παιδί με αυτισμό, τίποτα δεν σέβεστε κύριοι?

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr    www.facebook.com   Newsitamea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παντρέψου αυτόν που θα σε επιλέγει κάθε μέρα και θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια

Efi Nika

Πήγαν στο χωριό για Πάσχα και πέθανε η κόρη τους: Νεκρή 15 χρόνη, δεν την άκουγαν, μπήκαν στο μπάνιο κι έπαθαν σοκ

Efi Nika

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση: Θρήνος για τον 43χρονο Νίκο ανήμερα Μ.Πέμπτη, έτσι τον βρήκαν μετά από 15 μέρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika