Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

8 λόγοι για να απολαύσετε τον Χαλβά χωρίς τύψεις!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1

8 λόγοι για να απολαύσετε τον Χαλβά χωρίς τύψεις!!!

 

Ο χαλβάς θεωρείται το παραδοσιακό γλυκό της Σαρακοστής αλλά μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ημέρες του χρόνου. Ιδιαίτερα όμως τις ημέρες αυτές έχει την τιμητική του.

Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα είδη το καθένα από τα οποία έχει και την αντίστοιχη θερμική και διατροφική αξία.

 

Ο χαλβάς που παρασκευάζεται από ταχίνι περιέχει μεταξύ άλλων:

1. Καλά λιπαρά, τα οποία προστατεύουν την καρδιά και φροντίζουν για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

2. Σουσάμι περιέχει φυτικές πρωτεΐνες που δρουν προστατευτικά στους μύες και στους ιστούς.

3. Παράλληλα είναι πλούσιος σε βιταμίνες Β και βιταμίνη Ε, η οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση.

4. Περιέχει σε υψηλά ποσοστά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, φώσφορο και ψευδάργυρο.

5. Τα συστατικά αυτά τον καθιστούν πολύτιμο αφού δυναμώνουν τα κόκαλα και θωρακίζουντην καρδιά.

6. Αν, δε, τα βασικά του συστατικά είναι το σουσάμι ολικής άλεσης, τότε περιέχει σε μεγάλες ποσότητες φυτικές ίνες, οι οποίες κάνουν καλό στο πεπτικό σύστημα ενώ σας κόβουν την πείνα.

7. Παράλληλα περιέχει στερόλες και λιγνάνες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικής δράσης.

8. Αλλά και ο χαλβάς που παρασκευάζεται από σιμιγδάλι και ελαιόλαδο περιέχει θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό στην καρδιά και στο δέρμα.

 

 

iatropedia

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3 αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που ρίχνουν σάκχαρο και χοληστερόλη – Μία διαιτολόγος προτείνει

Efi Nika

Δίαιτα των 15 ημερών: Ο γρήγορος τρόπος για να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα και να κάψεις το περιττό λίπος

Efi Nika

Τα υπερ-επικίνδυνα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου – Πόσες μερίδες την ημέρα απειλούν την υγεία

Efi Nika