Newsitamea.gr
NEWS FEED ΠΑΙΔΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

7 μαθήματα ζωής που κάθε μητέρα πρέπει να δώσει στην κόρη της

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

O δεσμός μεταξύ μητέρας και κόρης είναι πολύ ισχυρός. Στην πραγματικότητα, μια μητέρα μπορεί καταλαβαίνει πώς νιώθει το παιδί της, ακόμα και αν η κόρη της δεν μοιραστεί ποτέ φωναχτά τις σκέψεις της – ειδικά στην εφηβεία. Επειδή, τότε είναι μια ιδιαίτερη μεταβατική περίοδος και για τις δύο, είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς μαζί τους και να τις καθοδηγούμε γιατί το χρειάζονται. Αυτά είναι τα 7 μαθήματα ζωής που κάθε μητέρα πρέπει να δώσει στην κόρη της.

Η ζωή είναι δική σου, όπως και οι αποφάσεις σου

Πάντα θα είμαι δίπλα σου να σε συμβουλεύω και να σε προστατεύω, αλλά οι επιλογές και η ζωή σου σου ανήκουν. Πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι πριν πράξεις και να ακούς πριν μιλήσεις. Έτσι μόνο θα μπορέσεις να αυτονομηθείς και να πατήσεις γερά στα δυο σου πόδια.

Η μόρφωση είναι απαραίτητη και θα σε βοηθήσει μελλοντικά

Τώρα δεν το καταλαβαίνεις. Το σχολείο σου φαίνεται σαν αγγαρεία και δυσανασχετείς με τις πολλές ασκήσεις που σας βάζουν οι καθηγητές. Όμως η γνώση είναι δύναμη, και στο μέλλον θα δεις ότι οι κόποι και ο χρόνος που αφιέρωσες στη μάθηση θα ανταμειφθούν.

Η ζωή δεν είναι ρόδινη όπως στις ρομαντικές ταινίες

Δυστυχώς, οι εφηβικές ταινίες που βλέπεις και τα ρομαντικά μυθιστορήματα που διαβάζεις είναι γεμάτα από ροζ ψεματάκια. Στον κόσμο δεν υπάρχει μόνο αγάπη, αλλά και σκληρότητα. Θα ερωτευτείς, θα πληγωθείς, θα δημιουργήσεις φιλίες και μπορεί να προδοθείς από αυτές. Δεν πρέπει να ζεις με παρωπίδες. Μάθε να διαχειρίζεσαι τις στενοχώριες και να προχωράς μπροστά.

Μην επηρεάζεσαι από τους άλλους

Ακόμα και εγώ που είμαι μητέρα σου και θέλω το καλύτερο για σένα, δεν έχω πάντα δίκιο. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί – και οι απόψεις δεν γίνεται να συμφωνούν πάντα. Για δυο πράγματα μπορείς να είσαι σίγουρη και αυτά είναι τα θέλω και οι ανάγκες σου. Μην αφήσεις κανέναν άλλον να μιλήσει ή να πάρει αποφάσεις για σένα. Έχεις δική σου φωνή. Φώναξε δυνατά.

Μην το βάζεις κάτω στις αποτυχίες

Η οποιαδήποτε αποτυχία είναι ένα μεγάλο μάθημα που θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς σαν άνθρωπος. Mην το βάζεις κάτω, λοιπόν, μέχρι να ανακαλύψεις τις δυνατότητές σου. Πίστεψε στον εαυτό σου όπως πιστεύω εγώ σε σένα.

Μην γίνεσαι «χαλί» για όλους

Όταν προσπαθείς συνεχώς να ευχαριστείς τους πάντες, το μόνο που καταφέρνεις είναι να μην ευχαριστείς τον εαυτό σου. Οι σχέσεις είναι δούναι και λαβείν.

Να στηρίζεσαι πρώτα στον εαυτό σου και μετά στους άλλους

Και στην άκρη του κόσμου να βρίσκεσαι όταν ζητήσεις την βοήθειά μου, θα την έχεις. Παρόλα αυτά πρώτα πρέπει να στηρίζεσαι στον εαυτό σου και έπειτα στους ανθρώπους που σε αγαπούν. Να παίρνεις υπεύθυνες αποφάσεις και όταν τα πράγματα στραβώνουν, αντιμετώπισε τις καταστάσεις χωρίς φόβο. Είσαι γενναία. Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις.

ΠΗΓΗ: mama365.gr  ,  brightside.me

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ρόλος του νονού και της νονάς δεν είναι μόνο για τη λαμπάδα και τα δώρα…

Efi Nika

Mπαμπά, θα βγω με μια κοπέλα απόψε. Τι να της προσφέρω; – Σεβασμό!

Efi Nika

Παντρέψου αυτόν που θα σε επιλέγει κάθε μέρα και θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια

Efi Nika