Newsitamea.gr
ΧΡΗΣΙΜΑ

7 διαφορετικές χρήσεις του ασετόν

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

diaforetikes-xrisis-aseton

Σε όποιο σπίτι υπάρχει έστω και μία γυναίκα σίγουρα υπάρχει και ασετόν. Είναι απαραίτητο ώστε να διορθώνουμε τα νύχια μας όταν δεν πετυχαίνουμε το σχέδιο που έχουμε στο μυαλό μας, αλλά φυσικά και για να τα ξεβάφουμε στο τέλος, για να κάνουμε το επόμενο σχέδιό μας.

Γνώριζες όμως ότι υπάρχουν μερικοί ασυνήθιστοι αλλά απίστευτα χρήσιμοι τρόποι για να το χρησιμοποιήσεις στην καθαριότητα του σπιτιού σου; Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, μπορεί να κάνει θαύματα και μάλιστα σε μικρή ποσότητα.

Έχεις την περιέργεια να δεις τι μπορεί να κάνει; Δεν έχεις παρά να δεις τη λίστα που ακολουθεί!

Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ασετόν για να καθαρίσεις το σπίτι σου

Εξαφάνισε τα σημάδια από το πάτωμα

Οι πατημασιές από τα παπούτσια και το φαγητό που μπορεί να χυθεί στο πάτωμα αφήνουν σημάδια. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να τα εξαφανίσεις μέσα σε δευτερόλεπτα, χωρίς να χρειαστεί να τρίβεις ώρες, είναι να βάλεις μια μικρή ποσότητα από το ξεβαφτικό των νυχιών σε μια χαρτοπετσέτα και να σκουπίσεις το πάτωμα.

Προσοχή όμως! Το πάτωμα δεν πρέπει να είναι ξύλινο, γιατί μπορεί να ξεθωριάσει και να θαμπώσει το χρώμα του.

Καθάρισε το πληκτρολόγιό σου

Το πληκτρολόγιο είναι από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων, καθώς πολύ σπάνια, εώς και καθόλου, παίρνεις την απόφαση να το καθαρίσεις. Αν λοιπόν έχει κολλήσει κάτι στα πλήκτρα μπορείς να τα τρίψεις και πάλι με μια χαρτοπετσέτα.

Εννοείται όμως, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ψεκάζεις ή να ρίξεις μεγάλη ποσότητα επάνω στο πληκτρολόγιό σου, γιατί μπορεί να περάσει στο εσωτερικό και να το βραχυκυκλώσει.

Γυάλισε τα παπούτσια σου

Αντί να παιδεύεσαι με βούρτσες και γυαλιστικό παπουτσιών, μπορείς πολύ απλά να τα τρίψεις καλά με μια χαρτοπετσέτα ποτισμένη με ασετόν και στο τέλος να τα περάσεις με ένα νωπό πανί για να φύγουν τυχόν υπολείμματα.

Δώσε ζωή στο παλιό σου ρολόι

Εδώ τώρα μιλάμε για τα πλαστικά και όχι μεταλλικά ρολόγια. Η ακετόνη που περιέχει το ξεβαφτικό, έχει την ιδιότητα να διαλύει το πλαστικό. Οπότε πάρε μια μπατονέτα και τρίψε το πλαστικό περίβλημα ελαφρά, ώστε να το κάνεις πιο λείο και να του δώσεις ένα πιο έντονο χρώμα. Μην το παρακάνεις όμως, γιατί μπορεί να καταλήξει να δημιουργηθεί τρύπα.

Καθάρισε τα ξυραφάκια

Το να κρατήσεις τα ξυραφάκια καθαρά είναι αρκετά δύσκολο και ειδικά οι άντρες έχουν μεγάλο πρόβλημα με το συγκεκριμένο θέμα. Η ακετόνη λοιπόν, μπορεί και απολυμαίνει το ξυραφάκι, ενώ αφαιρεί και τα υπολείμματα από τις τρίχες και την κρέμα ή το σαπούνι που είχες χρησιμοποιήσει κατά το ξύρισμα, κάνοντας πιο ασφαλή τη χρήση του.

Αφαίρεσε την μπογιά από τα παράθυρα

Το πιο δύσκολο μέρος όταν βάφεις ένα σπίτι, είναι η διαδικασία που κάνεις μετά για να το καθαρίσεις από τις μπογιές. Για να καθαρίσεις τα παράθυρά σου, μπορείς να πάρεις ένα πανάκι με ασετόν και να τρίψεις την επιφάνεια. Έπειτα, περίμενε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια σκούπισέ το με ένα υγρό πανί.

Αφαίρεσε την κόλλα που αφήνουν τα αυτοκόλλητα

Όταν προσπαθείς να βγάλεις τα αυτοκόλλητα από τα παράθυρα ή από μεταλλικές επιφάνειες, συνήθως καταλήγεις να έχεις σημάδια από κόλλα. Και γι’ αυτό όμως υπάρχει τρόπος! Απλά τρίψε τα υπολείμματα με ένα πανί και λίγο ξεβαφτικό νυχιών.

Πηγή: www.ediva.grwww.mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια – Το πρόγραμμα και οι θέσεις ανά σχολή

Efi Nika

Ιός του Δυτικού Νείλου: Αναμένεται αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών – Πώς να προφυλαχθείτε

Efi Nika

Τέλος η «Γρουσουζιά» στο σπίτι: 9 φυτά της ευτυχίας που τα βάζεις στο σπίτι και διώχνεις την αρνητική ενέργεια – ΦΩΤΟ

Efi Nika