Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

7 χρυσές συμβουλές για τα μάτια σας μόνο!!!

7 χρυσές συμβουλές για τα μάτια σας μόνο
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

7 χρυσές συμβουλές για τα μάτια σας μόνο

Διαβάστε πως θα προστατεύσετε με απλούς τρόπους την πιο πολύτιμη από όλες τις αισθήσεις σας, την όραση σας. Τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφεύγετε για να διασφαλίσετε την υγεία των ματιών σας.

1η συμβουλή: Εξετάζετε τα μάτια σας σε τακτά διαστήματα και μην αμελείτε να συμβουλεύστε τον οφθαλμίατρο όταν έχετε κάποιο σύμπτωμα που σας ανησυχεί όπως π.χ. πόνο στα μάτια, θολή όραση κτλ. Μην αγνοείτε τις συμβουλές του οφθαλμιάτρου σας.

2η συμβουλή:Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής φωτισμός όταν γράφετε ή διαβάζετε και αποφύγετε να βλέπετε τηλεόραση με σβηστό φως. Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικό υπολογιστή βεβαιωθείτε ότι η οθόνη του απέχει τουλάχιστον 45 εκατοστά από τα μάτια σας.

3η συμβουλή: Ξεκουράζετε τα μάτια σας μετά από πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή κάνοντας συχνά διαλείμματα. Περίπου κάθε δεκαπέντε λεπτά να εστιάζετε το βλέμμα σας σε κάποιο άλλο σημείο του χώρου.

4η συμβουλή: Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α και β-καροτένιο, όπως π.χ. καρότα, γλυκοπατάτες. Οι συγκεκριμένες βιταμίνες είναι απαραίτητες για την όραση.

5η συμβουλή:Φροντίστε να κρατάτε υπό έλεγχο διάφορες χρόνιες παθήσεις όπως είναι ο διαβήτης και η υπέρταση που μπορεί αν τις αμελήσετε να επηρεάσουν και την όραση σας.

6η συμβουλή: Μην ξεχνάτε να φοράτε γυαλιά ηλίου, τα οποία προστατεύουν τα μάτια σας από την υπεριώδη ακτινοβολία και είναι απαραίτητα κάθε φορά που εκτίθενται στο ηλιακό φως. Ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι απολύτως απαραίτητα.

7η συμβουλή: Αποφύγετε να κοιμάστε με τους φακούς επαφής για να οξυγονώνονται επαρκώς τα μάτια σας και να αποφύγετε το ενδεχόμενο μόλυνσης των ματιών σας.

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διώξε μακριά τους δήθεν φίλους. Δεν τους χρειάζεσαι…

Efi Nika

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο

Efi Nika

Παρβοϊός: Πώς ένα υγιές παιδί μπορεί να καταλήξει σε θάνατο από έναν κοινό ιό – Τι λένε οι παιδίατροι

Efi Nika