Newsitamea.gr
NEWS FEED ΥΓΕΙΑ

6 λάθη υγιεινής που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Για να παραμένετε υγιείς δεν αρκεί να ακολουθείτε τους κανόνες υγιεινής, αλλά να το κάνετε με ακρίβεια.

Παρά την πρόθεσή τους να ακολουθήσουν τους κανόνες υγιεινής, πολλοί κάνουν λάθη στην εφαρμογή τους, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και την υγεία των οικείων τους.

Δείτε κοινά λάθη υγιεινής και τι πρέπει να κάνετε για να τα αποφύγετε στο μέλλον:

Πολύ συχνά ντους: Ακούγεται περίεργο, αλλά το πολύ συχνό πλύσιμο είναι εξίσου επιβλαβές με το να μην πλένεστε καθόλου. Σύμφωνα με ομάδα ειδικών στις μολυσματικές ασθένειες από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, τα πολύ συχνά ντους προκαλούν ξηρότητα και σκασίματα στην επιδερμίδα, επιτρέποντας τη διείσδυση μικροβίων και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών.

Δεν πλένετε τα χέρια σας ΠΡΙΝ την τουαλέτα: Βακτήρια δεν υπάρχουν μόνο στην τουαλέτα αλλά σε όλο το σπίτι. Εάν δεν έχετε πλύνει τα χέρια σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα βακτήρια επιβιώνουν πάνω τους και όταν πάτε στην τουαλέτα και αγγίξετε τα ευαίσθητα σημεία του σώματος, μπορεί να εισέλθουν στον οργανισμό. Είναι λοιπόν απαραίτητο να πλένετε τα χέρια σας τόσο πριν όσο και μετά τη χρήση τουαλέτας.

Πιέζετε το καζανάκι με την άκρη των δακτύλων: Η τουαλέτα είναι πιθανώς το πιο βρώμικο μέρος σε ένα σπίτι. Μελέτες δείχνουν ότι ακόμη και 90 λεπτά αφού τραβήξετε το καζανάκι, δεκάδες σταγονίδια με βακτήρια έχουν διασπαρεί σε διάφορες επιφάνειες. Προσπαθήστε να πατάτε το καζανάκι όχι με τα ακροδάχτυλα, αλλά με τη πίσω πλευρά του δακτύλου σας, ώστε αν ξεχάσετε να πλύνετε τα χέρια σας και αγγίξετε άλλη επιφάνεια ή το πρόσωπό σας να μην μεταφέρετε μικρόβια.

Κοιμάστε με το κατοικίδιο: Είναι λάθος να επιτρέπετε στο σκύλο ή τη γάτα να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με σας. Ακόμη και τα πιο φροντισμένα ζώα, έχουν βακτήρια στο τρίχωμά τους. Έχουν καταγραφεί μάλιστα περιστατικά βουβωνικής πανώλης που έχουν μεταδοθεί από γάτες. Συγκεκριμένα μεταξύ 1977 και 1988 καταγράφηκαν 23 περιπτώσεις της δυνητικά θανατηφόρας λοίμωξης η οποία μεταδόθηκε μέσω κατοικιδίων.

Χρησιμοποιείτε το ίδιο μαξιλάρι για πολύ καιρό: Τα πούπουλα που αποτελούν τη γέμιση πολλών μαξιλαριών είναι ο «παράδεισος» για ακάρεα και μούχλα. Με την πάροδο του χρόνου μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας, όπως δεμοδήκωση, μία οφθαλμολογική πάθηση που οφείλεται στο παράσιτο Demodex. Τα ακάρεα προκαλούν επίσης αλλεργίες και συμπτώματα όπως ρινική συμφόρηση, πρήξιμο και ερεθισμό των άνω αναπνευστικών οδών. Τα μαξιλάρια πρέπει να πλένονται σε θερμοκρασία τουλάχιστον 60 βαθμών Κελσίου.

Πλένετε το πρόσωπό σας με σαπούνι: Πολλοί πιστεύουν ότι αν πλένουν το πρόσωπό τους με σαπούνι δύο φορές την ημέρα, θα αποφύγουν την ακμή. Στην πραγματικότητα το σαπούνι φράζει τους πόρους και προκαλεί εξάρσεις ακμής. Καταστρέφει επίσης τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας και διαταράσσει τα επίπεδα του pH.

Με πληροφορίες απόBright Side

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόνος σε αυχένα και μέση: Ποια είναι η πιο σύγχρονη θεραπεία αντιμετώπισης;

Efi Nika

Γιατί ξυπνάμε λίγο πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι;

newsitamea

Παιδικά εμβόλια: Όλες οι παρενέργειες ανά εμβόλιο – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

newsitamea