Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ

6 λόγοι που μπορεί να σας κάνουν να χλομιάσετε!!!

6 λόγοι που μπορεί να σας κάνουν να χλομιάσετε
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

6 λόγοι που μπορεί να σας κάνουν να χλομιάσετε

Μήπως τελευταία χάσατε το χρώμα σας; Δείτε για ποιους λόγους μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και τι μπορείτε να κάνετε.

 

1. Κληρονομικοί παράγοντες

 

Η χλομάδα στο πρόσωπο αποτελεί κληρονομικό χαρακτηριστικό ορισμένων ατόμων. Αν ανήκετε σε αυτήν την  κατηγορία θα την έχετε από τα παιδικά σας χρόνια. Στην περίπτωση αυτή οφείλεται στο ότι τα αγγεία σας δεν βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος και δεν έχει σχέση με το πόσο υγιής είστε.

2. Η αναιμία

Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό είναι πιθανό να κάνουν το πρόσωπο μας να φαίνεται πιο χλωμό. Αν η χλομάδα που παρατηρείτε στο πρόσωπό σας οφείλεται σε αναιμία, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίζετε και άλλα συμπτώματα, όπως, για παράδειγμα, να νιώθετε υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, να κουράζεστε εύκολα κ.α.

3. Διαταραχές θυρεοειδούς

Συχνά η απώλεια του χρώματός μας μπορεί να οφείλεται και σε υποθυρεοειδισμό. Αν έχετε συχνά ζαλάδες, εύκολη κόπωση, εναλλαγές στη διάθεση ή ξαφνικά πήρατε κιλά, τότε συμβουλευτείτε ειδικό καθώς μπορεί να χρειαστεί να ελέγξετε το θυρεοειδή σας.

4. Καθιστική ζωή

Αν σηκώνεστε σπάνια από τον καναπέ του σπιτιού σας είναι πιθανό να χάσετε κάποια στιγμή το χρώμα σας καθώς η καρδιά σας αρχίζει να λειτουργεί πιο υποτονικά σε σχέση με έναν άνθρωπο που γυμνάζεται. Μια αγύμναστη καρδιά δεν στέλνει το ίδιο δυναμικά, σε σχέση με μια γυμνασμένη,  το αίμα σε ολόκληρο το σώμα με αποτέλεσμα να είναι πιο χλωμό το δέρμα σας.

5. Ο φόβος

Σίγουρα θα σας έχετε τύχει να ακούσετε την έκφραση ‘’χλόμιασε από το φόβο του’’. Πράγματι μπορεί να συμβεί να χάσει κάποιος το χρώμα του από ένα γεγονός που τον τρόμαξε.  Ο φόβος μπορεί να έχει άμεση επίπτωση στο κυκλοφορικό, γιατί προκαλεί σύσπαση των αγγείων με αποτέλεσμα να χλομιάζουμε. Έπειτα όμως από λίγο το χρώμα μας γίνεται και πάλι φυσιολογικό.

6. Αν σας έπεσε το ζάχαρο …

Η υπογλυκαιμία είναι μια ακόμη αιτία που μπορεί να μας προκαλέσει χλομάδα στο πρόσωπο. Στην περίπτωση αυτή θα αντιμετωπίζετε πιθανότατα και άλλα συμπτώματα, όπως ζαλάδες, υπερβολική εφίδρωση, εξάντληση ή υπνηλία.

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φρίκη και οργή: Νεκρός 7χρονος εξαιτίας της μητέρας του, δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Θρήνος για την Χαρά Ιωαννίδη: Νεκρή μετά από λιποαναρρόφηση η γνωστή κομμώτρια – Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο

Efi Nika