Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

5 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες για περισσότερη ενέργεια!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

5 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες για περισσότερη ενέργεια.

Οι πρωτεΐνες είναι το μακροθρεπτικό συστατικό που συμβάλλει στην ανάπτυξη της μυϊκής μάζας, ταυτόχρονα όμως παίζει ρόλο-κλειδί και στον μεταβολισμό και στον έλεγχο της πείνας.

Επειδή διασπώνται με αργό ρυθμό στον οργανισμό, οι πρωτεΐνες παρέχουν σταθερή ροή ενέργειας χωρίς να προκαλούν απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου, άρα και έντονες «κρίσεις» πείνας και λιγούρας.

Ιδανική θεωρείται η συνολική ημερήσια πρόσληψη πρωτεϊνών που φτάνει τα 0,8 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους, ενώ πλούσια σε πρωτεΐνες θεωρείται μια τροφή που παρέχει 5-8 γραμμάρια του μακροθρεπτικού συστατικού.

Πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε πέντε τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που θα σας εξασφαλίσουν την ενέργεια που χρειάζεστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

1. Αυγό: Μόλις ένα βραστό αυγό παρέχει 6 γραμμάρια πρωτεϊνών. Το αυγό παρέχει επίσης υγιεινά λιπαρά και βιταμίνες.

2. Στραγγιστό γιαούρτι: Δίνει 12-20 γραμμάρια πρωτεϊνών ανά μερίδα. Το γιαούρτι με πλήρη ή με χαμηλά λιπαρά είναι πιο χορταστικό από το 0%, καθώς και τα λιπαρά αποτρέπουν την πείνα και τις λιγούρες.

3. Ξηροί καρποί: Ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας. Η περιεκτικότητα των διάφορων ξηρών καρπών σε πρωτεΐνες ποικίλλει. Ενδεικτικά, ¼ του φλιτζανιού αμύγδαλα δίνει περίπου 7 γραμμάρια πρωτεϊνών. Εκτός από χορταστικές πρωτεΐνες οι ξηροί καρποί παρέχουν επίσης φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, επομένως το όφελος είναι τριπλό!

4. Τυρί κότατζ: Δίνει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Α και η βιταμίνη D. Μόλις μισό φλιτζάνι τυρί κότατζ παρέχει περίπου 13 γραμμάρια πρωτεϊνών.

5. Σκληρό τυρί: Ανάλογα με το είδος του, το κάθε τυρί παρέχει από 5 μέχρι 8 γραμμάρια πρωτεϊνών ανά μερίδα 30 γραμμαρίων.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr  ,  womenshealthmag.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πράσινο τσάι: Προστατεύει καρδιά, μυαλό και σώμα – Τα οφέλη για την υγεία

Efi Nika

Άνοια: Το μεσογειακό ελιξίριο που προστατεύει το νου και παρατείνει τη ζωή – Καταναλώστε το κάθε μέρα

Efi Nika

Δεν το ήξερε κανείς: Αυτή η Ελληνική φυλή είναι η κορυφαία στον κόσμο

Efi Nika