Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

5 τροφές για να ανακουφιστείς από τις ημικρανίες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Stressed business woman working on a laptop. She is casually dressed in an office with a large window. She looks very uncomfortable and could also have a headache. She is holding her hands to her temples and looking very upset. Copy space.

Αν και βρισκόμαστε ήδη στην καλοκαιρινή σεζόν, ο καιρός κάνει τα “παιχνίδια” του, με τον ουρανό άλλοτε να φλερτάρει με μία μουντή και βαριά διάθεση και άλλοτε να μας κερνά γενναιόδωρα το φωτεινό του μπλε. Με λίγα λόγια αυτός ο καιρός είναι “ιδανικός” για να πυροδοτήσει ημικρανίες. Πώς μπορούμε να ανακουφιστούμε;

Εκτός από τις αλλαγές του καιρού, οι ισχυρές οσμές και η έλλειψη ύπνου, είναι μόνο μερικές από τις αιτίες που μπορούν να κάνουν τις ημικρανίες ανυπόφορες. Υπάρχουν, ευτυχώς, κάποιες τροφές οι οποίες μπορούν να μας ανακουφίσουν από τον πόνο που μας επισκέπτεται τόσο εν ώρα εργασίας όσο και εν ώρα χαλάρωσης. Ποιες είναι;

Για άμεση ανακούφιση

Καφές

5 τροφές για να ανακουφιστείς από τις ημικρανίες

Παρά το γεγονός ότι η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο σε ορισμένα άτομα, για τους περισσότερους όταν η ημικρανία χτυπά, μερικές γουλιές καφέ μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου. Η καφεΐνη είναι αποτελεσματική στη συρρίκνωση των φουσκωμένων αγγείων στο κεφάλι. Ένα ποτήρι καφέ μόλις νιώσουμε την ημικρανία, μπορεί να κάνει θαύματα.

  • Σχετικά: 5 tricks για να κάνουμε τον καφέ μας ακόμα πιο απολαυστικό

Πιπερόριζα (Τζίντζερ)

5 τροφές για να ανακουφιστείς από τις ημικρανίες

Όπως σημειώνεται στο RD Canada, όταν υποφέρουμε, μπορούμε να ανακατέψουμε τζίντζερ (σε μορφή σκόνης) με νερό και να το καταναλώσουμε ή εναλλακτικά να γλύψουμε μία καραμέλα αποξηραμένου τζίντζερ. Εξάλλου, το τζίντζερ μπορεί να ανακουφίσει και τη ναυτία και μπορούμε να το εντάξουμε στη διατροφή μας είτε ως μπαχαρικό είτε σε κομματάκια, μαζί με το φαγητό.

Για πρόληψη

Φρούτα, λαχανικά και όσπρια

5 τροφές για να ανακουφιστείς από τις ημικρανίες

Τόσο τα φρούτα, όσο τα λαχανικά και τα όσπρια είναι δυνατόν να καταστείλουν τον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες, αν τα εντάξουμε στην καθημερινή διατροφή μας. Συνιστώνται ιδιαίτερα για τις γυναίκες, όταν περνούν τις δύσκολες μέρες του μήνα. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των τροφίμων, είναι ότι είναι χαμηλά σε λιπαρά. Όταν καταναλώνουμε λιγότερα λιπαρά, το σώμα δεν παράγει περίσσεια οιστρογόνα.

Λιπαρά ψάρια

5 τροφές για να ανακουφιστείς από τις ημικρανίες

Σολομός, σκουμπρί, πέστροφα και ρέγγα είναι μερικά από τα ψάρια που μπορούμε να καταναλώνουμε σε μια προσπάθεια να κρατήσουμε τις ημικρανίες μακριά. Τα λιπαρά ψάρια λόγω των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων που έχουν, βοηθούν στη μείωση των ημικρανιών και προτείνεται η κατανάλωσή τους 3-4 φορές εβδομαδιαίως.

Τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο

5 τροφές για να ανακουφιστείς από τις ημικρανίες

Δημητριακά ολικής αλέσεως, φασόλια, φυλλώδη πράσινα λαχανικά, σπόροι κολοκύθας, καρύδια και αμύγδαλα είναι από εκείνες τις τροφές που μπορούν να προστατεύσουν απέναντι στις ημικρανίες, χάρη στο μαγνήσιο που διαθέτουν. Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα μαγνησίου είναι 310 – 320 mg για τις γυναίκες και 400 – 420 mg για τους άνδρες. Ενδεικτικά, 30 γραμμάρια αμύγδαλα έχουν 80 mg μαγνησίου.

Σχετικά: 

  • Τι να φάω όταν δεν νιώθω καλά; 5 τροφές για 5 κοινούς πόνους
  • 5 απλά tips για να τρως πιο υγιεινά χωρίς να το σκέφτεσαι
  • 3 εξωτικά φρούτα που μπορούμε να καλλιεργήσουμε μόνοι
  • 5 σούπερ αγχολυτικές τροφές

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Efi Nika

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Efi Nika