5 γρήγορες ασκήσεις για να αντιμετωπίσετε τον πόνο στον αυχένα

Εάν περνάτε πολλές ώρες καθισμένοι σε ένα γραφείο, είναι πολύ πιθανό να σας ταλαιπωρούν τα συμπτώματα του αυχενικού συνδρόμου.

Μπορείτε να ανακουφίσετε τον πόνο στον αυχένα βάζοντας στη ζωή σας τις πέντε απλές ασκήσεις που θα δείτε στην παρακάτω gallery.

Επαναλάβετε κάθε άσκηση κάνοντας 3 σετ των 12 επαναλήψεων για να χαλαρώσουν οι μύες του αυχένα και των ώμων και να απαλλαγείτε από τον πόνο και το «πιάσιμο».

1.Σταθείτε όρθιοι κρατώντας ένα βαράκι 7-12 κιλών σε κάθε χέρι. Σηκώστε αργά τους ώμους προς τα αυτιά και κατεβάστε ξανά.

2.Τοποθετήστε το δεξί γόνατο και τη δεξιά παλάμη σε ένα πάγκο στήριξης, κρατώντας στο αριστερό χέρι ένα βαράκι 6-10 κιλών. Σηκώστε αργά τον αγκώνα έως το ύψος του στήθους και κατεβάστε ξανά. Αλλάξτε πλευρά και επαναλάβετε.

3.Σταθείτε όρθιοι κρατώντας ένα βαράκι 2-5 κιλών σε κάθε χέρι. Σηκώστε τα χέρια στο πλάι μέχρι το ύψος του στήθους και κατεβάστε αργά.

4.Σταθείτε όρθιοι κρατώντας ένα βαράκι 1-2 κιλών σε κάθε χέρι. Σκύψτε προς τα εμπρός σχηματίζοντας γωνία 45 μοιρών με τον κορμό σας. Με τους αγκώνες ελαφρώς λυγισμένους, υψώστε τα χέρια μέχρι το ύψος των ώμων και κατεβάστε αργά.

5.Σταθείτε όρθιοι κρατώντας ένα βαράκι 2-4 κιλών σε κάθε χέρι. Με τους αγκώνες ελαφρώς λυγισμένους, σηκώστε τα βαράκια μέχρι τα χέρια να έρθουν σε θέση παράλληλη με το έδαφος και κατεβάστε αργά.

Πηγή: Reader’s Digest , www.onmed.gr

Related posts

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο

Λιποδιαλυτικό ρόφημα: Σπιτική συνταγή του λεπτού για αποτοξίνωση και γρήγορη απώλεια βάρους, με φυσικό τρόπο

Παρβοϊός: Πώς ένα υγιές παιδί μπορεί να καταλήξει σε θάνατο από έναν κοινό ιό – Τι λένε οι παιδίατροι