Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ

5 γιατροσόφια της γιαγιάς για να νικήστε τις ραγάδες!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

5 γιατροσόφια της γιαγιάς για να νικήστε τις ραγάδες

5 γιατροσόφια της γιαγιάς για να νικήστε τις ραγάδες

Οι απότομες αυξομειώσεις βάρους αλλά και  η εγκυμοσύνη  η κληρονομικότητα είναι οι κυριότεροι λόγοι που εμφανίζονται οι αντιαισθητικές ραγάδες στις γυναίκες.

Οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο είναι τα πόδια η κοιλιά, οι μηροί, τα μπράτσα και το στήθος.
Πως μπορεί να εξαφανίσετε τις αντιαισθητικές ραγάδες;
Έχετε δοκιμάσει τα πάντα αλλά οι ραγάδες εξακολουθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Δείτε ορισμένα από τα γιατροσόφια της γιαγιάς που εγγυώνται σίγουρα αποτελέσματα.

Αλόη Βέρα

Οι επουλωτικές της ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα ακόμη.
Απλώνετε καθημερινά πάνω στις  ραγάδες κρέμα από αλόη.

Πίνετε νερό

Χωρίς τις απαραίτητες ποσότητες νερού ο οργανισμός δεν ενυδατώνεται σωστά με συνέπεια να σπάει και να σχηματίζονται οι ραγάδες.
Πίνετε νερό τουλάχιστον 8 με 10 ποτήρια νερό την ημέρα.

Περιορίστε τις υπερβολικές ποσότητες καφέ και άλλων ροφημάτων που περιέχουν καφεΐνη.

Φτιάξετε σκραμπ από  ζάχαρη

Το σκραμπ από ζάχαρη με λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιο και χυμό από λεμόνι αποτελεί ενα δυνατό όπλο στη μάχη κατά των ραγάδων.

Λάδι το ευεργετικό

Ένα ακόμη φυσικό όπλο κατά των ραγάδων είναι το ελαιόλαδο το οποίο ενυδατώνει την επιδερμίδα και σταματά έτσι την εξάπλωση των ραγάδων.

*** Ραγάδες

Οι Ραγάδες (ραβδώσεις) είναι γραμμοειδείς ατροφικές βλάβες, δερματικές ουλές δηλαδή, με ρυτίδωση, επιπέδωση, ατροφία της επιδερμίδας και φέρουν χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά των ατροφικών ουλών.

Οι Ραγάδες – Ραβδώσεις εμφανίζουν συχνότερα γυναίκες από την εφηβεία και μετά, κυρίως στους γλουτούς, μηρούς, μαστούς και κοιλιά συνήθως από απότομη αυξομείωση βάρους και είναι στην πλειοψηφία τους συμμετρικές. Άλλοι παράγοντες που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την εμφάνιση των ραβδώσεων είναι η κληρονομικότητα – η όχι καλή ελαστικότητα του δέρματος, η απότομη αύξηση ύψους, μετά από εγκυμοσύνη, μετά από θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης ή λήψη στεροειδών φαρμάκων. Οι ραβδώσεις, μπορεί να μην είναι επικίνδυνες για την υγεία μας, είναι ωστόσο δυσάρεστες ψυχολογικά.

Τι συμβαίνει στο δέρμα μας:

Ο λόγος που κυρίως δημιουργούνται οι Ραγάδες- ραβδώσεις είναι η απότομη διάταση του δέρματος όπως για παράδειγμα μετά από μια απότομη αυξομείωση βάρους όπως για παράδειγμα μετά από μια εγκυμοσύνη ή ξαφνική ανάπτυξη ύψους. Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει συν τω χρόνω, είναι ότι η επιδερμίδα λεπταίνει σε πάχος και διατηρεί λιγότερα στοιχεία κολλαγόνου με αποτέλεσμα η ελαστίνη του δέρματος να είναι ιδιαίτερα μειωμένη και να δημιουργούνται βλάβες όπως οι ραβδώσεις (ραγάδες).

Οι Ραγάδες – ραβδώσεις παρά το γεγονός ότι είναι έντονα ορατές, στην ουσία δημιουργούνται στο χόριο, το ελαστικό μεσαίο στρώμα του δέρματος, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητά του και τον σχηματισμό του.

Το χρώμα των ραβδώσεων αποκαλύπτει την ηλικία και τον ενδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισης τους
Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των ραβδώσεων έγκειται συνήθως σε ένα συνδυασμό θεραπευτικού σχήματος ο οποίος εξαρτάται από τα είδος, το χρώμα, την «ηλικία» και τη θέση των ραβδώσεων στο σώμα.

Οι ραβδώσεις πρωτοεμφανίζονται σε χρώμα ροζ και σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου γίνονται λευκότερες ή ακόμα και αργυρόχρωμες. Η καλύτερη στιγμή για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους είναι άμα τη εμφανίσει τους. Οι νεαρές ραβδώσεις, αυτές με ροζ ή κοκκινωπό χρώμα αντιμετωπίζονται πιο εύκολα συγκριτικά με τις λευκές, τις λεγόμενες «ώριμες» ραβδώσεις, στις οποίες έχει ήδη επέλθει εξασθένιση του χρωματικού τόνου του δέρματος από το φυσικό του και χρειάζεται δραστικότερη θεραπευτική αντιμετώπιση και πολύ πιθανόν περισσότερες συνεδρίες.

ΠΗΓΕΣ – iatropedia.gr , Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς , tzermias.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πότε θα κάνετε 2ο παιδί;»: Η χειρότερη ερώτηση που μπορείς να κάνεις σε μια μαμά

Efi Nika

Εμμηνόπαυση: Ποια ραγδαία αλλαγή φέρνει στην καρδιά – Τι να κάνουν οι γυναίκες

Efi Nika

Γιατί είναι πιο δύσκολο για τις γυναίκες να χάσουν βάρος και τι να κάνουν γι’ αυτό

Efi Nika