Newsitamea.gr
ΔΙΑΒΗΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

5 φυτά που θεραπεύουν και αποτρέπουν τον διαβήτη!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

diabetes

5 φυτά που θεραπεύουν  και αποτρέπουν τον διαβήτη!

Σε όλο τον κόσμο ο διαβήτης γίνετε ένα αυξανόμενο πρόβλημα σε τέτοιο βαθμό που πολλοί επαγγελματίες υγείας το έχουν επισημάνει  ως επιδημία. Δυστυχώς ο διαβήτης παρουσιάζει και άλλα προβλήματα υγείας όπως καρδιακές παθήσεις, παχυσαρκία, νευρική βλάβη, κακή κυκλοφορία του αίματος καθώς και νεφρική ανεπάρκεια.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης. Αυτό περιλαμβάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής, απώλεια βάρους, ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τη χρήση βοτάνων κατάλληλων να βοηθήσουν στη θεραπεία χωρίς τις παρενέργειες των χημικών αντι-διαβητικών φαρμάκων.

Fenugreek – Τριγωνέλλα

Οι σπόροι του συγκριμένου φυτού είναι εξαιρετικά πλούσια σε φυτικές ίνες, το οποίο επιβραδύνει τον ρυθμό πέψης των τροφίμων, έτσι διατηρούνται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι διατηρεί τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σε μια υγιή σειρά και να συμβάλει στη βελτίωση της ανοχής της γλυκόζης.

Bitter Mellon – Πικρό πεπόνι

Αν και με όχι τόσο ελκυστικό όνομα, ωστόσο περιέχει τρεις συγκεκριμένες ενώσεις οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επίσης καταστέλλουν την όρεξη, καθιστώντας ευκολότερο για τους διαβητικούς να χάσουν βάρος και να βελτιώσει την κατάσταση τους με φυσικό τρόπο.

Wax-Jambu-Red-

Jambu Fruit – Φρούτο Τζάμπου

Δημοφιλής στην Ινδία και σε άλλες περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Περιέχει μια ουσία, την Jamboline, η οποία εμποδίζει τον οργανισμό να μετατρέπει το άμυλο (από τροφές όπως τα ζυμαρικά και οι πατάτες)  σε σάκχαρο.

Aloe Vera – Αλόη

Η αλόη είναι χρήσιμη γιατί σε συχνή χρήση βελτιώνει την λειτουργία του ήπατος, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση επιπέδων των σακχάρων.

Amala – Ινδικό φραγκοστάφυλο

Επηρεάζει θετικά το τμήμα του πάγκρεας που παράγει ινσουλίνη για να ελέγξει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα με φυσικό τρόπο. Καταναλώνεται σε μορφή χυμού, ακόμα και αναμιγμένο με χυμό πικρής κολοκύθας για αυξημένα απότελέσματα.

 

Ο διαβήτης είναι μια σοβαρή κατάσταση με σοβαρές συνέπειες. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι να βοηθήσουν στον έλεγχο και την βελτίωση με φυσικούς τρόπους. Η αλλαγή στον τρόπο ζωής και η χρήση των βοτάνων όπως των παραπάνω μπορούν εκτός από να βελτιώσουν την κατάσταση της ασθένειας αλλά και να την ανατρέψουν.

 

Επιμέλεια: Εύη Γεωργοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Efi Nika

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Efi Nika