Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ

4 ιδέες για Σαββατοκύριακο όλο υγεία!

4 ιδέες για Σαββατοκύριακο όλο υγεία!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

4 ιδέες για Σαββατοκύριακο όλο υγεία!

Απλές λύσεις για να γλιτώσετε τον πονοκέφαλο του Σαββατοκύριακου, να προλάβετε το διαβήτη, να κερδίσετε ενέργεια και να χάσετε κιλά. Και όλα αυτά σε 2 ημέρες!

Κοιμηθείτε να γλιτώσετε το διαβήτη

Όταν έρχεται το Σαββατοκύριακο, ο διαβήτης φεύγει, λένε οι ειδικοί. Λίγες ώρες ύπνου παραπάνω το Σαββατοκύριακο μπορεί να σώσουν τη ζωή σας και να σας προστατεύσουν από τον διαβήτη, υποστηρίζει μια πρόσφατη έρευνα. Μέχρι τώρα ξέραμε πως οι επιπλέον ώρες ύπνου του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα έπειτα από μια κουραστική εβδομάδα, μπορούν να μας γεμίσουν ξανά τις μπαταρίες και να μας δώσουν ενέργεια για να αντεπεξέλθουμε στην εβδομάδα που έρχεται.

4 ιδέες για Σαββατοκύριακο όλο υγεία

 

Οι ερευνητές από το Λος Άντζελες τώρα ισχυρίζονται ότι θα μπορούσαμε να αποκομίσουμε μακροπρόθεσμα ένα ακόμη σημαντικό όφελος για την υγεία μας από τον επιπλέον ύπνo: Να προλάβουμε το διαβήτη. Συγκεκριμένα διαπίστωσαν πως η ικανότητα του οργανισμού μας να ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στην κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνεται σημαντικά μετά από τρεις νύχτες καλού ύπνου το Σαββατοκύριακο.

Αφιερώστε χρόνο στο έτερον σας ήμισυ

Αφιερώστε τον ελεύθερο χρόνο που ενδεχομένως έχετε τα Σαββατοκύριακα, για να περάσετε όμορφες και τρυφερές στιγμές με τον σύντροφο σας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες όσοι περνούν τα Σαββατοκύριακα με τον σύντροφό τους, έχουν καλύτερη διάθεση, μεγαλύτερη ζωτικότητα και ενέργεια, ενώ αντιμετωπίζουν σπανιότερα σωματικούς πόνους.

Μην παραλείψετε ο πρωινό

Αν ξυπνάτε αργά το Σάββατο και δεν τρώτε πρωινό είναι πιθανό να σας εκδηλωθεί πονοκέφαλος.  Επίσης το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση που παραλείπετε ή καθυστερείτε γεύματα. Αιτία είναι η πτώση των επιπέδων ζαχάρου στο αίμα λόγω της απουσίας τροφής.

4 ιδέες για Σαββατοκύριακο όλο υγεία

 

Καλό είναι λοιπόν να μην παραλείπετε γεύματα και να τρώτε περίπου τις ίδιες ώρες που τρώτε και την υπόλοιπη εβδομάδα. Αν  πάλι αργήσετε να ξυπνήσετε μην παραλείψετε τελείως το πρωινό: Φάτε κάτι ένα φρούτο ή μια φρυγανιά με χυμό μέχρι την ώρα του μεσημεριανού.

Το νου σας στις θερμίδες

Σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία πραγματοποίησε η εταιρεία αδυνατίσματος Forza Supplements, σχεδόν τα τρία τέταρτα όσων προσπαθούν να αδυνατίσουν παραδέχονται ότι το …ρίχνουν έξω τα Σαββατοκύριακα.

Το φαγητό που συνοδεύεται από ποτό μαζί με φίλους το βράδυ μπορεί να φορτώσει τους άνδρες πάνω από 3500 θερμίδες την ημέρα, τη στιγμή που οι άνδρες χρειάζονται κατά μέσο όρο γύρω στις 2500 θερμίδες και οι γυναίκες γύρω στις 2000.

Η δημοσκόπηση, έδειξε ότι πάνω από το 50% των ανδρών λαμβάνουν περίπου 10.000 θερμίδες το Σαββατοκύριακο, ενώ τα βραδινά γεύματα της Παρασκευής και του Σαββάτου τους φορτώνουν με 3.500 θερμίδες το καθένα και 3.000 θερμίδες τα γεύματα της Κυριακής.

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα της Ελλάδας σε ηλικία 119 ετών – Ποια ήταν η Χανιώτισσα Ελένη Μπαρουλάκη

Efi Nika

Αντόν Τσέχωφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι ξέρουν να σέβονται…

Efi Nika

Θρήvoς στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε παιδί 3,5 ετών από παρβοϊό – Συναγερμός σε παιδικό σταθμό με 11 κρούσματα

Efi Nika