Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

4 συμβουλές για να δυναμώσεις τους πνεύμονες σου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9634620098958697460

Αν οι βουτιές σου γίνονται κάθε καλοκαίρι όλο και πιο σύντομες σε διάρκεια, μήπως ήρθε η ώρα να ενισχύσεις τα πνευμόνια σου;

Παρακάτω ακολουθούν τέσσερις απλές, ωστόσο εξαιρετικά ευεργετικές συμβουλές, για να θωρακίσεις τους πνεύμονές σου, να τους “καθαρίσεις” και να πάρεις ξανά, μία πραγματικά μεγάλη ανάσα. Μπορεί να ακούγονται αυτονόητες, ιδιαίτερα οι δύο από αυτές, αλλά ξέρεις καλά, όπως κι εμείς, ότι χωρίς συχνές υπενθυμίσεις, κάποια πράγματα μένουν στα λόγια.

Ιδού λοιπόν, τέσσερα tips για να ανασάνεις…

Γυμνάσου “ζωηρά”

Βάλε τη γυμναστική στο πρόγραμμά σου κάθε μέρα, για να ενισχύσεις όχι μόνο τους πνεύμονες, αλλά και την καρδιά σου. Μια ώρα άσκηση τουλάχιστον την ημέρα, θα ήταν ιδανική, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις και με ένα μισάωρο, για αρχή.

Τέσσερις συμβουλές για να δυναμώσεις τους πνεύμονες σου

Η αερόβια άσκηση σε “ζωηρούς” ρυθμούς -ταχύ περπάτημα, τρέξιμο, χορός, κολύμβηση και τα συναφή- είναι η ιδανική για τα πνευμόνια. Μην ξεχνάς, όμως, ότι πρέπει πάντα να συμβουλεύεσαι τον γιατρό σου, πριν ξεκινήσεις οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής.

Βάλε τη βηταμίνη C στη διατροφή σου

Φρόντισε να μη λείπει από τη διατροφή σου η βιταμίνη C, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να ενισχύσει τους πνεύμονές σου και να τους παράσχει προστασία από τις βλάβες που μπορεί να τους προκαλέσει η ρύπανση.

Ευτυχώς, η βιταμίνη C υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες σε ποικιλία τροφών, από τις πιπεριές ως τα πορτοκάλια.  Άλλες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, είναι το μπρόκολο, τα κάσιους, οι φράουλες και τα ακτινίδια. Καιρός να εμπλουτίσεις τη δίαιτά σου.

Κόψε το κάπνισμα

Αν είσαι στην αναζήτηση (και άλλων) λόγων να κόψεις το τσιγάρο, να σε ενημερώσουμε ότι ο καπνός του τσιγάρου (ακόμα και από το παθητικό κάπνισμα) μπορεί -μεταξύ άλλων- να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση και αύξηση της περιεκτικότητας σε μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα, οδηγώντας σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τέσσερις συμβουλές για να δυναμώσεις τους πνεύμονες σου

Τα οφέλη της διακοπής του καπνίσματος ή της αποφυγής του καπνού των καπνιστών από την άλλη, περιλαμβάνουν την καλύτερη πρόσληψη οξυγόνου, τη βελτίωση της όσφρησης και της γεύσης, και ναι, τη σταδιακή, αλλά τελικά σημαντική βελτίωση των επιδόσεων των πνευμόνων.

Κλείσε τα παράθυρα του αυτοκινήτου

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνα παρατήρησαν ότι οι πολίτες που μετακινούνται με αυτοκίνητο ξοδεύουν το 6% της ημέρας τους στο αυτοκίνητο. Διαπίστωσαν, στη συνέχεια, ότι κατά το διάστημα αυτό εκτίθενται σε ατμοσφαιρική ρύπανση που ισοδυναμεί με το 45% της συνολικής έκθεσης τους σε ρύπους στο διάστημα μιας μέρας.

Αν, λοιπόν, κυκλοφορείς συχνά με το αυτοκίνητο και ιδιαίτερα αν μένεις σε πόλη με υψηλά επίπεδα ρύπανσης, για την υγεία των πνευμόνων σου και όχι μόνο, είναι καλύτερο να έχεις ανεβασμένα τα παράθυρά σου, ακόμα και αν έξω έχει ζέστη. Για να δροσιστείς, βάλε τον κλιματισμό, αλλά φρόντισε να τον έχεις στη λειτουργία που ανακυκλώνει τον αέρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιποδιαλυτικό ρόφημα: Σπιτική συνταγή του λεπτού για αποτοξίνωση και γρήγορη απώλεια βάρους, με φυσικό τρόπο

Efi Nika

Παρβοϊός: Πώς ένα υγιές παιδί μπορεί να καταλήξει σε θάνατο από έναν κοινό ιό – Τι λένε οι παιδίατροι

Efi Nika

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika