ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

4 γιατροί τής είπαν ότι ήταν μόνο μία κύστη….

323a7509b5484a0f90418785c6f6699d-800x516

Τον Ιανουάριο του 2016, η Rachael Sawka από το Winnipeg  του Καναδά, παρατήρησε ένα μικρό εξόγκωμα στο πίσω μέρος του λαιμού της. Όταν πήγε στο γιατρό για να το ελέγξει, της είπε ότι ήταν μόνο μία κύστη. Τότε, το εξόγκωμα είχε το μέγεθος μόλις ενός νομίσματος και η Rachael  δεν ανησύχησε πολύ. Όμως, όταν άρχισε να μεγαλώνει, αποφάσισε να πάρει και μία δεύτερη γνώμη και από τον ίδιο γιατρό όπως και από άλλους τρεις για να βεβαιωθεί πως το εξόγκωμα αυτό ήταν μόνο κύστη και πως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Όμως, η Rachael  διαισθανόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και συμβουλεύτηκε και έναν πέμπτο γιατρό, που έκανε, επιτέλους, τη σωστή διάγνωση: το εξόγκωμα αυτό ήταν ένας κακοήθης όγκος, που είχε διάμετρο 18 περίπου εκατοστά. 

524a4a95ca3937b701dd559a86d97550-800x418

Η Rachael  υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, κατά τη διάρκεια της οποίας αφαιρέθηκε μέρος του κρανιακού της οστού και αντικαταστάθηκε από μία πλάκα τιτανίου. Κατά τη γνώμη της, αυτό το τόσο σοβαρό χειρουργείο δεν θα χρειαζόταν να συμβεί εάν έβγαινε η σωστή διάγνωση από την αρχή.

Ευτυχώς, η εγχείρηση ήταν επιτυχής και τώρα η Rachael  περιμένει την πλήρη ανάρρωσή της. Όμως, είναι αποφασισμένη να γνωστοποιήσει το πρόβλημα και ενθαρρύνει τον κόσμο να ακολουθεί το ένστικτό του και να λαμβάνει δεύτερες ή και τρίτες απόψεις, όταν νιώθει ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Loading...

Η Υγειονομική Αρχή του Winnipeg  της έχει ζητήσει συγγνώμη. Η Rachael  όμως δεν κρατάει καμία κακία και το μόνο που θέλει είναι να συνεχίσει τη ζωή της. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα τοπικό ρεπορτάζ σχετικά με την ιστορία της στο παρακάτω βίντεο:

loading...

Επιμέλεια κειμένου- Σωτηριάδου Χριστίνα


 

Πηγή κειμένου, εικόνων και βίντεο http://www.hefty.co/

loading...