Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4+1 συνήθειες που μας κάνουν δυστυχισμένους!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αυτό που καθορίζει την ευτυχία είναι οι πράξεις και η συμπεριφορά μας. Ξεκινώντας με αυτό το σκεπτικό πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τις συνήθειες που υπονομεύουν την ευημερία μας.

Δείτε μερικές από αυτές.

Φοβόμαστε την κρίση των άλλων.

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν υπερβολικά για το τι μπορούν να σκεφτούν ή να πουν οι άλλοι, σε σημείο που αποφεύγουν να εκφράσουν τη γνώμη τους.

Βλέπουμε την απαισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων.

Πολλοί άνθρωποι λένε συνέχεια ότι η ζωή είναι δύσκολη και περίπλοκη. Όμως αυτό που καθορίζει την ευτυχία είναι η στάση που έχουμε απέναντι στα πράγματα. Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες

  • Κάντε μια λίστα με τις προτεραιότητές σας.
  • Πετάξτε ό,τι σας δημιουργεί σύγχυση. Ξεκινήστε με την ερώτηση «Μπορεί αυτό να είναι πραγματικά χρήσιμο;». Αν η απάντηση είναι αρνητική τότε γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε.
  • Μάθετε να μιλάτε. Οι άλλοι δεν είναι μάγοι που μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει στο μυαλό σας. Μόνο εάν εκφράζετε τους δισταγμούς και τις αμφιβολίες σας μπορείτε να αποφύγετε τις παρεξηγήσεις.

Σκεφτόμαστε ότι η ευτυχία ισοδυναμεί με την τελειότητα.

Πολλοί πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να έχουμε μια τέλεια ζωή για να είμαστε ευτυχισμένοι. Όμως η ατέλειες είναι μέρος της ζωής και πρέπει να μάθουμε να τις διαχειριζόμαστε.

Επηρεαζόμαστε από τις διαθέσεις των άλλων ανθρώπων.

Επειδή είμαστε σε καθημερινή επαφή με άλλους ανθρώπους, η διάθεσή μας μπορεί να επηρεαστεί από τη δική τους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κάνουμε πράγματα που κατά βάθος μας καθιστούν δυστυχισμένους.

Ανταγωνιζόμαστε πάντα τους άλλους.

Μια άλλη συνήθεις που μπορεί να μας κάνει δυστυχισμένους είναι ότι συγκρίνουμε τις ζωές μας με εκείνες των άλλων.  Με αυτό τον τρόπο το μόνο που πετυχαίνουμε είναι αν συσσωρεύουμε την αρνητικότητα και να μειώνεται η αυτοεκτίμησή μας.

 

ΠΗΓΗ: Jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στους ανθρώπους, θα βρίσκω πάντα το καλό. Έτσι, επειδή θέλω

Efi Nika

Ποια είναι τα 6 σημάδια που οδηγούν στο νευρικό κλονισμό;

Efi Nika

Η μάνα είναι σαν το αλάτι. Η απουσία της κάνει τα πάντα άνοστα

Efi Nika