Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

4 συνήθειες που πρέπει να «κόψετε»

4 συνήθειες που πρέπει να «κόψετε»
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

4 συνήθειες που πρέπει να «κόψετε»

Έχετε τη συνήθεια να «σπάτε» τα σπυράκια; Μήπως καθαρίζετε βαθιά τα αυτιά σας ή γλείφετε τα χείλια σας; Μερικές μικρές συνήθειες μπορεί να μας προκαλέσουν ζημιά. Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο και να τις αποβάλλετε.

Σπάτε τα σπυράκια

Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε αν βγάλετε ένα σπυράκι είναι να το σπάσετε. Γιατί; Υπάρχει ο κίνδυνος να μολύνετε το δέρμα σας ή να σας μείνει σημάδι το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να  είναι μόνιμο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίζετε συχνά  το πρόσωπό σας.  Αν θέλετε να απομακρύνετε ένα σπυράκι άμεσα το πρώτο που μπορείτε να κάνετε είναι να πλύνετε το σπυράκι με ένα απλό σαπούνι,  έπειτα βάλτε πάνω στο σπυρί λίγο οινόπνευμα με ένα μπαμπακάκι και κρατήστε το για λίγο.

Καθαρίζετε βαθιά τα αυτιά σας

Είναι λάθος να βάζετε βαθιά τις μπατονέτες στα αυτιά σας προσπαθώντας να απομακρύνετε όλο το βύσμα (κερί) που βρίσκεται μέσα στα αυτιά. Υπάρχει ο κίνδυνος να σπρώξετε το βύσμα πιο βαθιά αντί να το απομακρύνετε ή να προκαλέσετε κάποιο τραυματισμό στο αυτί σας. Ακόμη είναι λάθος να απομακρύνετε όλο το βύσμα από τα αυτιά σας γιατί διαθέτει προστατευτική και μικροβιοκτόνο δράση. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε με προσοχή τις μπατονέτες, να αποφεύγετε τις άτσαλες κινήσεις και να μην τις σπρώχνετε βαθιά στα αυτιά σας. Εναλλακτικά καθαρίζετε τα αυτιά σας με ένα χαρτί ή λίγο βαμβάκι.

Γλείφετε τα χείλη σας

Αυτή η συνήθεια έχει ως αποτέλεσμα να ξηραίνονται τα χείλια και να ξεφλουδίζουν. Με τον τρόπο αυτό τα χείλια σκάνε και δημιουργούνται πετσάκια τα οποία πολλοί συνηθίζουν να πειράζουν με τα δόντια τους. Με αυτή τη συνήθεια υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθεί δερματίτιδα ή χειλίτιδα, ένα είδος φλεγμονής στα χείλια και να μολυνθούν. Αποφεύγετε να δαγκώνετε τα χείλια σας και χρησιμοποιήστε κάποιο στικ χειλιών αν ξηραίνονται και σκάνε. Επίσης πίνετε πολύ νερό για να μην αφυδατώνεται ο οργανισμός σας και κατά συνέπεια και τα χείλια σας.

Τρώτε τα νύχια σας

Μια ακόμη κακιά συνήθεια. Αν τρώτε τα νύχια σας θα πρέπει να ξέρετε ότι με αυτόν τον τρόπο μεταφέρετε μικρόβια στον οργανισμό σας. Τι μπορείτε να κάνετε; Κρατήστε ημερολόγιο όπου θα σημειώνετε πότε τρώτε τα νύχια σας. Αν διαπιστώσετε ότι τρώτε τα νύχια σας όταν είστε αγχωμένοι, τότε καταπολεμήστε το άγχος με τεχνικές χαλάρωσης. Η μηχανική κίνηση των χεριών σας, όταν τρώτε τα νύχια σας, μπορεί να περιοριστεί αν απασχολήσετε τα χέρια σας με κάποια άλλη δραστηριότητα λ.χ. κομπολόι.

 

 

pathfinder.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διασώστης του ΕΚΑΒ παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο εν ώρα καθήκοντος

Efi Nika

Βίντεο θαρραλέου ταξιτζής στα Καμίνια, που καταδίωξε και έπιασε ληστή που έκανε τον πελάτη και τον ¨ξάφρισε”

Efi Nika

Φρίκη και οργή: Νεκρός 7χρονος εξαιτίας της μητέρας του, δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους – ΦΩΤΟ

Efi Nika