Newsitamea.gr
Ειδήσεις ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

22 εκατ. άτομα διάλεξαν τις 20 καλύτερες συμβουλές ζωής που πρέπει να ξέρουμε όλοι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αν κουράστηκες με τα hacks που υπόσχονται να σου αλλάξουν τη ζωή, σου έχουμε 20 life tips, όπως τα μοιράστηκαν 22 εκατομμύρια άτομα και κάνουν όντως δουλίτσα σε όποια ηλικία κι αν είσαι

Αν έχεις βαρεθεί τα hacks, τότε ο CEO του doolaHQ , Arjun Mahadevan συγκέντρωσε τα καλύτερα “life pro tips” από περίπου 22 εκατομμύρια ανθρώπους και μοιράστηκε ένα δυνατό top20 στο Twitter που έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 619.000 views.

Ο Mahadevan συγκέντρωσε τα καλύτερα tips από το Life Pro Tips subforum του Reddit, και παρόλο που ο ίδιος βάφτισε τις συμβουλές ως «20 life tips που θα ήθελες να ξέρεις στην ηλικία των 20», είναι χρήσιμες σε οποιαδήποτε ηλικία. Θα σου χρειαστούν στη δουλειά, στη σχέση σου, σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς σου.

Πολλά από τα παρακάτω αναθεωρούν τον τρόπο που κρίνουμε τους άλλους, μας βοηθούν να αποφύγουμε λάθη που μας φέρνουν σε αμηχανία και γενικά βοηθούν να κάνουμε μικρές και απλές αλλαγές στη συμπεριφορά μας.

Ακολουθούν 20 life tips που θα ήθελες να ξέρεις από τα 20 σου:

1. Αν μιλάς αναγκαστικά με κάποιον στο τηλέφωνο, βάλε το κινητό σου σε λειτουργία πτήσης αντί να το κλείσεις. Ο «ενοχλητικός» συνομιλήτης σου θα νομίζει ότι η κλήση «απέτυχε» και όχι ότι «τερματίστηκε» οπότε βγαίνεις αυτομάτως από το άβολο της κατάστασης.

2. «Όταν γίνεσαι μέλος online, βάζε το επίθετό σου. Έτσι θα ξέρεις όταν λαμβάνεις spam ή διαφημιστικά mails ποιος πούλησε τα info σου».

3. «Να λες πάντα σε ένα παιδί που φοράει κράνος, πόσο cool δείχνει με αυτό. Θα το παροτρύνει ώστε να μην το αποχωρίζεται».

4. Όταν δεν γνωρίζεις όλα τα facts για τη συμπεριφορά κάποιου, δείξε περισσότερη κατανόηση και μην ασκείς έντονη κριτική. Αν ένας οδηγός πηγαίνει με αργή ταχύτητα για παράδειγμα, είναι πολύ πιθανό να έχει τοποθετήσει στα πίσω καθίσματα μια τούρτα γενεθλίων».

5. «Μην προσπαθήσεις να γίνεις ο άντρας που θα ήθελε ο πατέρας σου. Γίνε ο άντρας που θα ήθελες να γίνει ο γιος σου. Ανταποκρίνεται περισσότερο στους στόχους και τις προσδοκίες σου και σε ωθεί να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου».

6. Όταν βλέπεις έναν φίλο σου αναστατωμένο, πριν του πεις οτιδήποτε άλλο, ρώτησέ τον αν θέλει να μιλήσει γι’ αυτό ή όχι».

7. «Μετά από έναν κακό χωρισμό, κάνε 10 πράγματα που ο πρώην σου δεν θα έκανε ποτέ μαζί σου. Θα νιώσεις καλύτερα και θα συνειδητοποιήσεις πως έμενες πίσω από κάποια πράγματα τόσο καιρό».

8. Πριν δώσεις στο παιδί σου ένα ξεχωριστό όνομα, δοκίμασέ το πρώτα πχ σε κρατήσεις, ραντεβού, για να δεις πώς «ακούγεται« ώστε να αποφύγεις μελλοντικά θέματα όταν μεγαλώσει».

9. «Αν θες να ακυρώσεις την κράτηση σε ένα ξενοδοχείο αλλά δεν γίνεται εξαιτίας της 24ωρης πολιτικής, τηλεφώνησε στην εταιρεία και βάλε την κράτησή σου σε μια μεταγενέστερη ημερομηνία. Κάλεσε μετά από μερικές μέρες και ακύρωσε χωρίς χρέωση».

10. «Αν πεις σε κάποιον ότι θες να μιλήσετε, βάλτον στο κλίμα ή τουλάχιστον εξήγησέ του ότι δεν πρόκειται για κάτι κακό».

11. «Μην στείλεις ποτέ ένα mail στη δουλειά αν είσαι σε συναισθηματική φόρτιση. Αποθήκευσέ το στα πρόχειρα και όταν έχει εκτονωθεί η όλη ένταση, πάτα ελεύθερα το κουμπί της αποστολής».

12. «Μην αφήνεις τα παιδιά σου να κερδίζουν σε κάθε παιχνίδι. Δίδαξέ τους διάφορες στρατηγικές αλλά προσπάθησε ώστε στο τέλος να υπάρχει δικαιοσύνη γιατί μελλοντικά αυτό θα εκτιμηθεί».

13. «Όταν μαγειρεύεις κάτι σε αλουμινόχαρτο, καλό είναι να τσαλακώσεις το αλουμινόχαρτο και να το τοποθετήσεις ξανά στο ταψί ώστε να μην κολλάει το φαγητό πάνω του».

Ωστόδο, θα προσθέσουμε εδώ πως το αλουμινόχαρτο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα τροφών και συνιστά την αντικατάστασή του με γυάλινα ή πορσελάνινα σκεύη.

14. «Αν κατεβάσεις μια καλή ιδέα. κατάγραψέ τη. Ο εγκέφαλός σου θα προσπαθήσει να σε ξεγελάσει πως θα τη θυμάται και χωρίς καταγραφή αλλά είναι ψέμα».

15. «Η στοματική σου υγιεινή παίρνει μόλις 4′ από τον συνολικό σου χρόνο μες στη μέρα. Αν προσπαθήσεις όμως να τη φτιάξεις, θέλει μια ζωή και πολλά λεφτά».

16. «Μην περιμένες μέχρι να βρεις χρόνο να αρχίσεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής. Γιατί όταν γίνεις πάλι busy, θα το διακόψεις.

Η καλύτερη στιγμή να το ξεκινήσεις είναι όταν δεν έχεις καθόλου χρόνο, έτσι θα εξασφαλίσεις τη διάρκειά του».

17. «Όταν στέλνεις text messages για επαγγελματικούς λόγους, πες ό,τι θες να πεις στο πρώτο μήνυμα. Καλές και οι προσφωνήσεις αλλά μη μένεις εκεί».

18. «Κάθε φορά που σκέφτεσαι ότι έχει τελειώσει η μέρα και αφήνεις τα υπόλοιπα για αύριο, θα σε σώσει να βλέπεις την κάθε μέρα σαν ένα set από 4 τέταρτα, (πρωί- μεσημέρι- απόγευμα- βράδυ».

19. «Πολλά προβλήματα στον γάμο προέρχονται από το γεγονός ότι είσαι κακός συγκάτοικος. Προσπάθησε να μάθεις πώς θα γίνεις καλός γιατί αυτό θα σου δώσει τη λύση.

Αυτό φυσικά περιλαμβάνει ότι πρέπει να λες στον άλλον τι σε ενοχλεί προτού εκδηλώσεις θυμό».

20. «Ρώτα τον εαυτό σου τι τρέχει μαζί σου την επόμενη φορά που θα κρίνεις κάποιον για τα ρούχα του ή τα χόμπι του. Όσο περισσότερο σε εκπαιδεύεις ώστε να μη σε νοιάζουν οι προσωπικές προτιμήσεις των άλλων, τόσο περισσότερο πιο χαλαρός και ευγενικός γίνεσαι ως άνθρωπος».

ΠΗΓΗ: jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μάνα είναι σαν το αλάτι. Η απουσία της κάνει τα πάντα άνοστα

Efi Nika

Για να αγαπηθείς, πρέπει πρώτα να σε αγαπήσεις

Efi Nika

Η ψυχή σου σε ομορφαίνει και όχι το κραγιόν σου

Γιώργος Newsitamea