Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Οι 6 (έξι) ύποπτες θρομβώσεις στην Ελλάδα μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca και Johnson & Johnson

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Έξι οι ύποπτες περιπτώσεις θρομβώσεων μετά από εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Πέντε αφορούν το σκεύασμα της AstraZeneca και μία της Johnson & Johnson.

Στο μικροσκόπιο των ειδικών μπαίνουν τα περιστατικά θρομβώσεων που εμφανίστηκαν σε συμπολίτες μας αφότου εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού. Πρόκειται για έξι περιπτώσεις, εκ των οποίων οι πέντε αφορούν το σκεύασμα της AstraZeneca και μία το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Οι σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες εμφανίστηκαν σε έναν άνδρα και πέντε γυναίκες, εκ των οποίων δυστυχώς η μία κατέληξε μετά από σχεδόν δίμηνη μάχη που έδωσε στην εντατική.

Δύο τα περιστατικά θρομβώσεων στη Μυτιλήνη

Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της ήταν μία 63χρονη από τη Μυτιλήνη η οποία εμφάνισε θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής με AstraZeneca. Την 1η Απριλίου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου του νησιού, έχοντας υποστεί παράλληλα ανακοπή και λοίμωξη, όπως δήλωσε ο σύζυγός της στην εκπομπή “Live News”.

Η συγκεκριμένη περίπτωση όσο και αυτή μίας 36χρονης από το ίδιο νησί η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα χθες στην Αθήνα με συμπτώματα θρομβώσεων είναι αυτές που φαίνεται να συνδέονται πιθανώς με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η 36χρονη νοσηλευόταν από τις 22 Μαΐου στο νοσοκομείο της Λέσβου. Δέκα ημέρες πριν την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού με το σκεύασμα της συγκεκριμένης εταιρείας. Μέσω αεροδιακομιδής, έφτασε στο “Ιπποκράτειο” της Αθήνας για να γίνει περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού, ενώ έχει ήδη καταγραφεί στην κίτρινη κάρτα του ΕΟΦ, που εξετάζει τις παρενέργειες των εμβολίων.

Ανησυχία για τα τρία θρομβοεμβολικά επεισόδια της Κρήτης

Τα υπόλοιπα τρία από τα πέντε περιστατικά της AstraZeneca έχουν καταγραφεί στην Κρήτη, όπου έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί με το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρείας.

Πρόκειται για έναν 35χρονο που χωρίς να έχει υποκείμενο νόσημα υπέστη δύο θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του με AstraΖeneca, κοντεύοντας μάλιστα να χάσει το πόδι του. Ευτυχώς, ο νεαρός άνδρας κατάφερε να ανταπεξέλθει και να πάρει εξιτήριο. Ο ίδιος δήλωσε πως αναμένει το επίσημο πόρισμα για το αν σχετίζεται η περιπέτεια της υγείας του με το εμβόλιο ώστε να κινήσει νομικές διαδικασίες για να διεκδικήσει αποζημίωση.

Oι υγειονομικές αρχές εξετάζουν παράλληλα και τις περιπτώσεις της 47χρονης και της 44χρονης που εμφάνισαν θρομβοεμβολικό επεισόδιο μετά τον εμβολιασμό τους. Η 47χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ η οικογένεια της 44χρονης έχει ενημερωθεί από το Σάββατο πως η άτυχη γυναίκα είναι εγκεφαλικά νεκρή έπειτα και από τις σοβαρές επιπλοκές που παρουσίασε λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της.

Η άτυχη Γλυκερία, όπως ονομάζεται η 44χρονη, έξι μέρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της Astrazeneca υπέστη θρόμβωση και εισήχθη αρχικά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και αμέσως μετά στο ΠΑΓΝΗ, όπου όμως το βράδυ της Παρασκευής παρουσίασε εγκεφαλική αιμμοραγία.

Καταγγελία για θρόμβωση σε 45χρονη από τη Θήβα που εμβολιάστηκε με Johnson & Johnson

Προχθές, στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, μία γυναίκα αναφέρθηκε στην περίπτωση της αδερφής της που έπαθε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

“Η αδερφή μου στις 10 Μαΐου έκανε το εμβόλιο της Johnson, στις 17 εισήχθη στο νοσοκομείο της Θήβας όπου διαπιστώνεται γαστρεντερίτιδα. Στις 20 αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει θρόμβωση και μπαίνει στον Ευαγγελισμό όταν διαπιστώνεται θρόμβωση στο πόδι, πνευμονική εμβολή και εξελικτικά εσωτερική αιμοραγία στο νεφρό και το στομάχι.

Μετά από 17 ώρες μπήκε στην εντατική. Μου ανακοίνωσαν ότι η ζωή της κρέμεται σε μια κλωστή. Τώρα η κατάσταση της υγείας της κρίνεται δυνητικά επικίνδυνη. Είναι 48 ετών με κινητικό πρόβλημα, αλλά εξετάσεις μικρού παιδιού”, ανέφερε συγκεκριμένα.

Γονείς έκαναν το εμβόλιο στο 8 μηνών βρέφος τους και με τις 2 δόσεις της Pfizer-ΒΙΝΤΕΟ

www.thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αλλάζουν όλα στα ΜΜΜ, έτσι θα πληρώνουμε για τις μετακινήσεις σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό και Τραμ – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Νόμιζαν πως ήταν ξύλο και τελικά ήταν νεκρός άνθρωπος: Δεύτερος νεκρός από πνιγμό στην χώρα, σοκ σε παραλία

Efi Nika

Με τα όχι χτίζονται οι ζωές…

Efi Nika