Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

3ς σούπερ υγιεινές τροφές της εποχής που πρέπει να δοκιμάσετε-Ποια τα οφέλη τους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κάθε εποχή έχει και τις δικές της φυτικές και φυσικές νοστιμιές. Ξεκολλήστε από τα συνηθισμένα και βάλτε τις παρακάτω τροφές στο πιάτο, που βρίσκονται στην εποχή τους και σίγουρα δεν καταναλώνετε συχνά, παρά το οφέλη τους.

Αγκινάρες

Έχουμε μπει δυναμικά στην εποχή της φρέσκιας αγκινάρας και ήρθε η ώρα να ξεπεράσετε τα παιδικά σας τραύματα και να συστηθείτε ξανά μαζί τους. Είναι πλούσιες σε κάλιο που κάνει καλό στην αρτηριακή πίεση, ενώ βοηθά σε μυϊκούς σπασμούς και κράμπες, αλλά και στο πολύ σημαντικό για εγκύους και μη φυλλικό οξύ, το οποίο απαιτείται για την παραγωγή και τη συντήρηση των νέων κυττάρων. Προσθέστε την στις σούπες, τους ζωμούς, φτιάξτε τες αλά πολίτα ή δοκιμάστε να τις συνδυάσετε σε οποιοδήποτε πιάτο ή σαλάτα.

 

 

Αν σας αρέσει το φρέσκο κρεμμυδάκι, δεν βρίσκουμε κανένα λόγο γιατί να μην αγαπήσετε και το σχοινόπρασο που αποτελεί συγγενικό λαχανικό. Είναι ένα από τα μυρωδικά που μπορείτε να προσθέσετε σε οποιοδήποτε πιάτο, από σούπες και σαλάτες μέχρι κρεατικά, ακόμη και ως γαρνιτούρα, για έξτρα γεύση, άρωμα, τραγανότητα και οφέλη. Έχει ελαφριά γεύση, ωστόσο είναι πλούσιο σε σίδηρο, τονώνοντας τον οργανισμό και βοηθώντας στην αναιμία. Ακόμη, κάνει καλό στην πέψη και παρέχει στον οργανισμό μας βιταμίνη Α και C.

Ραπανάκια

Τα πικάντικα ραπανάκια «για την όρεξη» είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και κάλιο, με ελάχιστες θερμίδες -σκεφτείτε ότι 3 μικρά ραπανάκια αντιστοιχούν σε μόλις 10 θερμίδες. Μην ξεχνάτε ότι όλες οι ρίζες είναι θρεπτικές για την υγεία και πρέπει να μπουν σιγά-σιγά περισσότερο στη διατροφή μας. Κόψτε τα και προσθέστε τα στη σαλάτα σας για μια πιο τραγανή υφή.

 

Clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

Πόση πρωτεΐνη χρειάζεσαι πραγματικά;

Efi Nika

Υπέρταση: Το υπερτρόφιμο που ρίχνει την πίεση στους 60ρηδες – Διαβάστε τι έδειξε η έρευνα

Γιώργος Newsitamea