Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Οι διατροφικές ιδιότητες που έχουν οι χρωματιστές πιπεριές

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που λειτουργεί ως φυσικό αντιοξειδωτικό.

Ωμές, ψητές, σε σαλάτες, σάλτσες ή μαγειρευτά φαγητά, οι πιπεριές καταναλώνονται πολύ συχνά στην ελληνική κουζίνα.

Μάλιστα, εκτός από το ιδιαίτερο άρωμα, τη γεύση και το χρώμα που «χαρίζουν» στα πιάτα που προστίθενται, ενισχύουν και τη θρεπτική αξία του γεύματος προσφέροντας πλήθος πολύτιμων συστατικών.

Ειδικότερα, οι πιπεριές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, που λειτουργεί ως φυσικό αντιοξειδωτικό, ενδυναμώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη ασθενειών.

Επιπλέον, αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Β6 και καλίου, ενώ οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν και υψηλά ποσά βιταμίνης Α, βιταμίνης Ε και φυλλικού οξέος.

Από την άλλη, οι πιπεριές περιέχουν φλαβονοειδή και περισσότερα από 30 είδη καροτενοειδών, όπως β-καροτένιο, το οποίο αποτελεί πρόδρομο μόριο της βιταμίνης Α, λυκοπένιο που λειτουργεί ως αντικαρκινικός παράγοντας, αλλά και λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που συνδέονται με την υγεία των ματιών, προστατεύοντας τον αμφιβληστροειδή από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοια: Το μεσογειακό ελιξίριο που προστατεύει το νου και παρατείνει τη ζωή – Καταναλώστε το κάθε μέρα

Efi Nika

Δεν το ήξερε κανείς: Αυτή η Ελληνική φυλή είναι η κορυφαία στον κόσμο

Efi Nika

Μούσμουλα: Ο γνωστός άγνωστος με τα πολλά οφέλη για την υγεία

Efi Nika