Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Φτιάξτε ένα από τα πιο νόστιμα και εύκολα γλυκά με μήλο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα μήλα κάνουν το γιατρό πέρα, λένε, γι’ αυτό πρέπει να τα βάλουμε στην καθημερινότητά μας, όσο το δυνατόν περισσότερο. Ακόμα και μέσα από ένα απλό και γευστικό γλυκό.

Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από ζουμερά μήλα σε ζύμη που θυμίζει μπισκότο, σε ένα αποτέλεσμα που μοιάζει με μηλόπιτα, αλλά απαιτεί το μισό κόπο; Αν όχι, δείτε πώς θα το φτιάξετε.

Θα χρειαστείτε για το κραμπλ (ζύμη μπισκότου σε τρίμματα): 35 γραμμάρια βούτυρο, 20 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, 35 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης, 35 γραμμάρια νιφάδες βρώμης και για τη γέμιση: 400 γραμμάρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα, 50 γραμμάρια ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας νερό.

Πώς θα το φτιάξετε: Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C και καθαρίστε τα μήλα σας, κόβοντάς τα στα 4, όπως απαιτεί η συνταγή. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό και μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Βάλτε το αλεύρι και τη βρόμη μαζί σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.

Έπειτα κόψτε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και προσθέστε τους στη βρόμη και το αλεύρι, ανακατεύοντας με τις άκρες των δαχτύλων σας μέχρι να πάρει μια υφή που μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέστε και τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Τέλος, καλύψτε τα φρούτα με το μείγμα σας και ψήστε για περίπου 20 λεπτά μέχρι η ζύμη να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθούν τα μήλα.

Καλή σας όρεξη!

 

ΠΗΓΗ: Clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Efi Nika

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Efi Nika