Newsitamea.gr
CELEBRITY NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Victoria Beckham: Η δίαιτα που ακολουθεί και χάνει κιλά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η Victoria Beckham έχει ένα από τα πιο αδύνατα σώματα στη showbiz, ώστε πολλές φορές τα δημοσιεύματα να την κατηγορούν για νευρική ανορεξία.

Όμως η ίδια το αρνείται επανειλημμένως.

Ωστόσο το πρώην μέλος των Spice Girls ακολουθεί ένα ειδικό πρόγραμμα διατροφής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατανάλωση κυρίως αλκαλικών τροφών σε μια προσπάθεια να κρατήσει το pH του σώματος μεταξύ 7,35 και 7,45, και ισχυρίζεται ότι η διατροφή αυτή είναι σε θέση να θεραπεύσει μια ποικιλία παθήσεων εκτός από την απώλεια βάρους.

Πιο συγκεκριμένα η Victoria Beckham ακολουθεί την αλκαλική δίαιτα, η οποία έχει στόχο την ισορροπία του PH  στο σώμα μας. Το αίμα μας πρέπει να έχει PH 7,3 με 7,4. Σύμφωνα λοιπόν με την αλκαλική δίαιτα ανάλογα με τις τροφές που καταναλώνουμε μπορούμε να αλλάξουμε το PΗ στο αίμα και έτσι να αποτρέψουμε πολλά προβλήματα υγείας αλλά και την αύξηση του βάρους. Για να διατηρήσουμε όμως το PH σύμφωνα πάντα με τις αρχές της αλκαλικής δίαιτας, πρέπει να καταναλώνουμε  60% αλκαλικές τροφές και 40% όξινες, ενώ για να αλλάξουμε ένα μη ισορροπημένο PH πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά σε 80% με 20%.

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό εάν ακολουθήσετε την αλκαλική διατροφή θα πρέπει να απαρνηθείτε πολλές τροφές, που σίγουρα κάποιες από αυτές θα είναι και οι αγαπημένες σας. Από την άλλη μεριά θα αυξήσετε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, βοηθώντας έτσι τη σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος αλλά και την αύξηση του κορεσμού.

Θα χάσετε όμως κιλά; Η απάντηση είναι ότι θα χάσετε, αλλά όχι για το λόγο που πιστεύετε. Ο κυριότερος λόγος που μπορεί να μειωθεί το βάρος σας είναι επειδή κατά τη διάρκεια της αλκαλικής δίαιτας δεν καταναλώνετε επεξεργασμένες τροφές, όπως πίτσα, γλυκά, σοκολάτες.

Όμως όσο αφορά τους ισχυρισμούς ότι τα τρόφιμα που τρώμε μπορούν να επηρεάσουν το PH, δεν έχουν επιστημονική υπόσταση. Στην πραγματικότητα το σώμα μας ρυθμίζει μόνο του τη οξύτητα του. Τα οφέλη που ίσως προκύπτουν από την αλκαλική διατροφή προέρχονται από την αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και την αποφυγή των επεξεργασμένων τροφίμων.

Και για να κλείσω θα ήθελα να πω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη σύγχρονη προσέγγιση της υγιεινής διατροφής τίποτε δεν απαγορεύεται, τα πάντα επιτρέπονται, αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο. Είναι όμως σημαντικό, εφόσον θέλετε να χάσετε κιλά, να μην ακολουθείτε ακραίες δίαιτες, αλλά να αποκτήσετε διατροφικές συνήθειες τι οποίες θα μπορείτε να διατηρήσετε εφ όρου ζωής. 

Επίσης το διαιτολόγιο σας πρέπει να σας παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά και να  είναι προσαρμοσμένο στις καθημερινές σας συνήθειες. Η εξατομίκευση και το μέτρο αποτελούν τα βασικά συστατικά για την απώλεια αλλά και τη διατήρηση του σωματικού βάρους.

 

jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέας γενιάς τεχνητό γλυκαντικό σε γλυκά, αναψυκτικά βλάπτει το έντερο, λένε οι ειδικοί

Efi Nika

Τα πασχαλινά κουλουράκια της τεμπέλας: Χωρίς ζύμωμα, με μόνο 3 υλικά και έτοιμα σε 20 λεπτάκια

Efi Nika

Ποια είναι η σχέση μεταξύ υδατανθράκων και αύξησης βάρους

newsitamea