Newsitamea.gr
NEWS FEED ΥΓΕΙΑ

Υποφέρετε από κότσι στο πόδι; Έτσι θα αντιμετωπίσετε το επώδυνο και αντιαισθητικό φαινόμενο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα πόδια μας είναι πιο ευαίσθητα από όσο πιστεύουμε και ειδικά όσο μεγαλώνουμε πρέπει να τα προσέχουμε περισσότερο. Ένα ενοχλητικό, αντιαισθητικό και πολλές φορές επώδυνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες είναι το κότσι στο πόδι.

Από την μία θέλουμε τα πόδια μας να δείχνουν περιποιημένα και κομψά και από την άλλη, το κότσι δυσκολεύει πραγματικά την εύρεση παπουτσιού, αφού τα περισσότερα πιέζουν την περιοχή και επιδεινώνουν την κατάσταση. Πρόκειται για μια δυσμορφία του μεγάλου δαχτύλου του ποδιού, που το αναγκάζει να μετατοπιστεί προς τα μέσα ενώ το κόκαλό του προς τα έξω. Πρόκειται, δηλαδή, για μια παραμόρφωση του οστού στη βάση του μεγάλου δαχτύλου του ποδιού.

Συνοδεύεται από πόνο και πρήξιμο στις αρθρώσεις. Το κότσι θεωρείται κληρονομικό και συναντάται πιο συχνά στις γυναίκες, παρά στους άνδρες, λόγω ορμονικών παραγόντων. Τα στενά παπούτσια ή τα ψηλά τακούνια να είναι οι βασικοί ύποπτοι. Το κότσι ωστόσο αντιμετωπίζεται.

Μπορείτε να δοκιμάσετε επιθέματα από τζελ από το φαρμακείο, και να τα τοποθετήσετε σαν μαξιλάρι μέσα από τα παπούτσια. Επιπλέον ειδικά επιθέματα από ποδίατρο ή φαρμακείο ανακουφίζουν από την πίεση και παρέχουν στήριξη. Ειδικοί πάτοι για τα παπούτσια δίνουν στήριξη στην καμάρα και βοηθούν στη συνολική υγεία του ποδιού και στη μείωση του πόνου.

Αν, το κότσι είναι ανεπτυγμένο, ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε, είναι η εγχείρηση. Η ανάρρωση χρειάζεται περίπου 12 εβδομάδες και είναι απαραίτητο να φοράτε ειδικά ανατομικά υποδήματα. Μια πιο μοντέρνα τεχνική περιλαμβάνει πέντε μικρές τομές, επανασχηματισμό του κόκαλου με ειδικά σχεδιασμένες βίδες που το κρατούν στη θέση του. Είναι λιγότερο επώδυνο και η ανάρρωση γίνεται πιο γρήγορα.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάκχαρο: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές σε κάθε ηλικία

Efi Nika

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika