Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Διαβήτης: 5 λαχανικά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Είναι σημαντικό όμως να επιλέγουν τα κατάλληλα λαχανικά, καθώς δεν ενδείκνυνται όλα για τους πάσχοντες από διαβήτη.

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες. Σε συνδυασμό με την τακτική άσκηση, θέτουν τις βάσεις της υγείας και της μακροζωΐας.

Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι μία τιμή που αποδίδεται σε τρόφιμα με υδατάνθρακες και δείχνει κατά πόσο το τρόφιμο αυξάνει την γλυκόζη του αίματος. Μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί και ως ο δείκτης που δείχνει πόσο γρήγορα γίνεται η πέψη ενός τροφίμου. Όσο πιο γρήγορα γίνεται η πέψη και η απορρόφηση ενός τροφίμου τόπο πιο υψηλό γλυκαιμικό δείκτη έχει.

Δείτε τα 5 λαχανικά με τον χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη που πρέπει να καταναλώνουν οι διαβητικοί:

Μπρόκολο: Ένα μη αμυλούχο λαχανικό με ελάχιστους υδατάνθρακες, αλλά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που ωφελεί την υγεία και βοηθά στον έλεγχο του βάρους, καθώς δίνει ελάχιστες θερμίδες.

Ντομάτες: Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, με πρώτο και κύριο το λυκοπένιο, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και αποτελούν ιδανική τροφή για τους διαβητικούς. Αποτελούν βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής και μπορείτε να τις απολαμβάνετε σε αμέτρητες συνταγές, ωμές ή μαγειρεμένες.

Σπανάκι: Είναι ένα από τα πιο υγιεινά φυλλώδη λαχανικά, ευεργετικό τόσο για τους διαβητικούς, όσο και για εκείνους που θέλουν να χάσουν βάρος.

Παντζάρια: Περιέχει υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, Β2, Β6, Β5, φυτικές ίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως το β- καροτένιο. Βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Καρότο: Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, είναι ιδανική τροφή για διαβητικούς.

Με πληροφορίες από  Medical Daily

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

Πόση πρωτεΐνη χρειάζεσαι πραγματικά;

Efi Nika

Υπέρταση: Το υπερτρόφιμο που ρίχνει την πίεση στους 60ρηδες – Διαβάστε τι έδειξε η έρευνα

Γιώργος Newsitamea