Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κορονοϊός: Προστατευθείτε με αυτές τις τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Mελέτες των τελευταίων χρόνων έχουν δείξει ότι η βιταμίνη D αλληλεπιδρά άμεσα με τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση μολύνσεων της αναπνευστικής οδού, όπως για παράδειγμα η βρογχίτιδα.

Έχοντας αυτά τα δεδομένα και γνωρίζοντας ότι ο κορωνοϊός προσβάλλει το αναπνευστικό, οι επιστήμονες τείνουν να πιστεύουν ότι ένας οργανισμός κατάλληλα εφοδιασμένος με βιταμίνη D έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον ιό απ’ ότι κάποιος που παρουσιάζει έλλειψη.

Δείτε με ποιες τροφές θα αυξήσετε την πρόσληψη σε βιταμίνη D:

1. Φρέσκο ψάρι: 425 IU σε ένα φιλέτο σολομό 90 γρ., 547 IU σε ένα φιλέτο σκουμπρί 90 γρ.

2. Συκώτι μοσχαρίσιο: 42 IU σε μερίδα 90 γρ.

3. Κρόκος αυγού: 41 IU σε έναν κρόκο

4. Ψάρι σε κονσέρβα: 154 IU σε μερίδα τόνο 90 γρ., 270 IU σε μερίδα σαρδέλες 100 γρ.

5. Μανιτάρια Σιτάκε: 40 IU ανά φλιτζάνι

6. Γάλα (πλήρες, άπαχο ή με λίγα λιπαρά): 100 IU ανά ποτήρι 240 ml

7. Γιαούρτι: 80-100 IU ανά μερίδα 180 γρ.

8. Γάλα αμυγδάλου: 100 IU ανά ποτήρι 240 ml

9. Πουτίγκα με γάλα: 49-60 IU ανά μισό φλιτζάνι

10. Χυμός πορτοκάλι: 137 IU ανά φλιτζάνι

11. Δημητριακά: 50-100 IU ανά ένα φλιτζάνι

12. Ενισχυμένο τόφου: 80 IU ανά μερίδα 90 γρ.

13. Βρόμη: 150 IU σε μία ατομική μερίδα

14. Τυρί: 40 IU ανά φέτα

15. Eggnog: 123 IU ανά ποτήρι 240 ml

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν το ήξερε κανείς: Αυτή η Ελληνική φυλή είναι η κορυφαία στον κόσμο

Efi Nika

Μούσμουλα: Ο γνωστός άγνωστος με τα πολλά οφέλη για την υγεία

Efi Nika

Πόνος στο στομάχι: 9 φυσικές λύσεις που ανακουφίζουν – Τι να αποφύγετε

Efi Nika